Afgeronde projecten

Werkt aan groene en gezonde stad
16°C

Afgeronde projecten

Stad & Natuur werkt samen in projecten

Stad & Natuur werkt veelvuldig samen in verschillende projecten waarbij we onze missie verder kunnen uitdragen. Binnen deze projecten worden de inwoners van Almere nog meer verbonden aan de groene/blauwe buitenruimte en raken zij bekend met de thema's die spelen binnen een stad waar groen en gezond centraal staat. Stad & Natuur is in verschillende rollen betrokken bij deze projecten. We zijn projectleider, netwerkpartner, organisator en zetten onze kennis in om een belangrijke bijdrage te leveren aan een nog mooier Almere. Op deze pagina vind je de afgeronde projecten.

Multifunctionele ruimte in de Schaapskooi

Met een financiële bijdrage van Leader heeft Stad & Natuur een leegstaande ruimte in de Schaapskooi getransformeerd tot een multifunctionele ruimte waar schoolklassen en andere groepen kunnen worden ontvangen en waar bezoekers informatie vinden over de schaapskudde. Partners IVN Almere en het Eksternest, die ook gebruikmaken van de ruimte, waren bij de planvorming betrokken. Lees hier meer over het project.

Floriade buitenleslokaal

Samen met Stichting Nationale Boomfeestdag realiseerde Stad & Natuur op Floriade Expo 2022 een buitenleslokaal op kavel 46. Deze gezamenlijke kavel stond volledig in het teken van bomen, biodiversiteit en bewegen. Thema’s die stuk voor stuk een belangrijke bijdrage leveren aan een groene en gezonde stad! Lees hier meer.

Foto: Fotolinie.

Floriade schooltuinen

De gemeenten Almere en Amsterdam verzorgden op Floriade Expo 2022 twee gezamenlijke inzendingen. Een daarvan is dit schooltuinenproject, waarin een Almeerse en een Amsterdamse basisschool samen optrekken. Stichting Stad & Natuur en Schooltuinen en Natuureducatie Amsterdam hebben de bijbehorende natuur- en voedseleducatielessen ontwikkeld. Met het project toonden de gemeenten hoe zij samen met hun inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst. Lees hier meer.

Floriade educatieprogramma

Vanaf 14 april 2022 vond in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats. Zes maanden lang liet de Nederlandse tuinbouw samen met nationale en internationale deelnemers groene oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken. Stad & Natuur werkte intensief samen met Floriade aan een aantal educatieve programma's. Stad & Natuur was op educatief gebied preferred partner van Floriade. Lees hier meer!

Kriebelbeestjes speurtocht

In samenwerking met Almere Centrum heeft Stad & Natuur een Kriebelbeestjes speurtocht ontwikkelt in 2022 tijdens de start van Floriade Expo 2022. Lees hier meer.

HET LAATSTE NIEUWS

Testrit nieuwe ondergrond pad
3 november 2022 - Het Zintuigenbos is dit voorjaar geopend, de ondergrond van het pad beviel in de praktijk niet. Daarom is er nu een teststukje aangelegd en die is getest door Mayim.
Moestuin Kinderstreekmarkt geopend
8 april 2022 - Op donderdag 7 april is de moestuin voor de Kinderstreekmarkt officieel geopend bij Jeugdland in Almere Buiten.
Lentefeest in het Vroege Vogelbos
31 maart 2022 - Stad & Natuur viert het voorjaar met een lentefeest in het Vroege Vogelbos bij de Schaapskooi op zondag 10 april van 12.00 tot 16.00 uur, in samenwerking met de Almeerse Wolunie, het Eksternest en IVN Almere. Om 11:30 opent wethouder Jan Ho...
Upcyclecentrum is het educatieve startpunt voor een geupcyclede wereld
14 januari 2022 - 2021 was voor het Upcyclecentrum weer een educatief succesvol jaar! Meer dan 3000 leerlingen en studenten hebben het Upcyclecentrum (digitaal) bezocht. Wat er allemaal gedaan is?
Almeers Talentenlab ontwerpt Save Plastic Huisje
16 december 2021 - Van oktober tot december hebben 80 bovenbouwleerlingen van het Almeers Talentenlab zich gebogen over de ontwerpwedstrijd ‘Bedenk hoe we in de toekomst huizen kunnen bouwen, van materialen die we al hebben, zoals kunststof afval?’