Voortgezet onderwijs

Kennis van actuele groene zaken
5°C

Voortgezet onderwijs

Stad & Natuur biedt een gevarieerd programma

Stad & Natuur werkt voor het voortgezet onderwijs met thema’s die gericht zijn op actuele maatschappelijke vraagstukken in de stad. Leerlingen kunnen aan de hand van deze vraagstukken kennismaken met deze onderwerpen en worden daarbij actief betrokken in het bedenken van oplossingen. Ons aanbod richt zich op drie hoofdthema's: voeding, circulaire economie en natuur.Binnen deze thema’s focust Stad & Natuur zich op acht maatschappelijke vraagstukken. Lees hier meer.

Stage

Wil jij stagelopen bij Stad & Natuur? Vul dan dit formulier in!

Voor scholen

Almeerse middelbare scholen kunnen bij Stad & Natuur terecht voor projecten, ondersteuning en advies. LET OP: het aanbod van Stad & Natuur voor het voortgezet onderwijs wordt momenteel vernieuwd.Wil je meer weten over het aanbod van Stad & Natuur? Vul dan het aanvraag formulier in! Op deze pagina staan de actuele thema’s waar Stad & Natuur momenteel aan werkt en staan voorbeelden van projecten. Meer weten? Stuur dan even een mailtje.

Thema: voedsel

Gezond en duurzaam eten is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor jouw leefomgeving. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat jij voldoende voedingstoffen binnen krijgt, je bewust ben van jouw etenskeuzes en dat je zorgt voor een lage voedselafdruk. Maar dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want wanneer is eigenlijk iets “gezond”? Wat maakt voedsel nou “duurzaam”? Lees hier meer.

Thema: Circulaire economie

Consumeren. Verbruiken. Weggooien. Volgens sommigen is Nederland een echte consumptiemaatschappij. Dit kost veel grondstoffen en energie én produceert veel afval. Dat is lang niet altijd goed voor de natuur en onze leefomgeving. Wat kun je nog maken met afval? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als afval? Kan onze economie ook circulair gemaakt worden? Lees hier meer.

Thema: natuur

De natuur bestaat uit ontelbaar veel planten- en diersoorten, die ieder een bepaalde rol spelen in hun eigen ecosystemen hier op aarde. Ook de mens maakt er een onderdeel van uit. Het is daarom belangrijk dat wij de natuur en haar ecosystemen goed begrijpen en hier goed mee omgaan. Toch gaat het nu niet goed met de natuur. Hoe kunnen wij wel goed omgaan met onze ecosystemen? Kunnen wij misschien juist leren van de natuur? Lees hier meer.