Onderwijs

Het laatste nieuws

Kinderdirecteur gezocht!
2 september 2021 - IVN Flevoland en Stad & Natuur roepen kinderen uit groep 5 en 6 uit Almere op om te solliciteren voor kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid.
Doe mee aan de Flevolandse Kantine Challenge
2 september 2021 - Scholen in Flevoland worden komende weken uitgedaagd om met hun leerlingen en studenten een lekkere, gezonde en duurzame kantinesnack te bedenken. In de Dutch Food Week (9-16 oktober) selecteert een jury het beste idee.
Save the date startbijeenkomst Leven met water
12 augustus 2021 - Op maandag 27 september om 15:00 uur organiseert Stad & Natuur de bijeenkomst “Leven met water” tussen bedrijfsleven, organisaties en onderwijs.
Flevoland bouwt aan een ‘kok in de klas’ netwerk
30 juni 2021 - Afgelopen week zijn 10 koks/foodprofessionals op bezoek geweest bij basisscholen door heel Flevoland. Van Creil tot Lelystad, van Swifterbant tot Almere hebben kinderen gekookt en geproefd van seizoensproducten van lokale akkerbouwers, tuin...
Stad & Natuur draagt bij aan Sterk Techniek Onderwijs in Almere
24 juni 2021 - 7 VMBO scholen in Almere gaan aan de slag om leerlingen enthousiaster te maken voor techniek.
Les vette shit van start
3 juni 2021 - Vanaf begin juni ontvangt Stad & Natuur zo'n 40 schoolklassen op de locatie de Kemphaan voor de les Vette Shit! Ook is de inschrijving voor volgend schooljaar weer geopend.
Dag van de Stagiaire
26 mei 2021 - Op woensdag 26 mei is het de dag van de stagiair en ook Stad & Natuur laat dit niet stilletjes voorbij gaan! De stagiairs die op dit moment bij Stad & Natuur stage lopen ontvangen allemaal een bedankje.
Laat de Floriade voorpret beginnen in de klas!
15 april 2021 - De onvergetelijke Floriade-ervaring is vanaf vandaag al in het leslokaal te ervaren. Het Floriade lesprogramma, ontwikkeld door Stad & Natuur en Uitgeverij Young & Connected B.V, is namelijk gelanceerd en gratis online beschikbaar.
Floriade Kids programma: spelenderwijs leren over duurzaamheid
7 april 2021 - Dinsdag 6 april hebben Frank Groot, directeur van Sterrenschool De Ruimte (Prisma) en Yvonne Penne, directeur van Sterrenschool Het Universum (ASG) uit Almere als eerste scholen de schoolreis naar Floriade geboekt.
Alternatieve boomfeestdag in Almere
19 maart 2021 - Omdat op woensdag 17 maart de Nationale Boomfeestdag niet kon plaatsvinden hebben Staatsbosbeheer, Stad & Natuur en de gemeente Almere een alternatief bedacht. Wethouder Hilde van Garderen heeft 18 maart vijf boompjes langsgebracht bij basi...
Ruim zwerfafval op tijdens de week van Almere Schoon
11 maart 2021 - Buiten les geven is een stuk leuker als de omgeving schoon is! Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 maart organiseert de gemeente Almere samen met Stad & Natuur de week van Almere Schoon. Wij roepen iedereen op om een opschoon-ommetje te m...
13 april is het weer de Nationale Buitenlesdag!
9 maart 2021 - 13 april is het weer tijd voor de Nationale Buitenlesdag, doen jullie mee? IVN Natuureducatie en Jantje Beton roepen alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en natuur no...