Onderwijs

daar steek je wat van op!
11°C

Het laatste nieuws

Stad & Natuur op Almere On Stage 2024
4 april 2024 - Collega’s Amy, Karin en Roos hebben vorige maand hun best gedaan om Almeerse vmbo-leerlingen enthousiast te maken voor werken met dieren!
Boomfeestdag 2024 met Letterland en De Omnibus
20 maart 2024 - Woensdag 20 maart vierde Almere de jaarlijkse Boomfeestdag. Aan de Argonweg zijn door circa 50 leerlingen uit groep 6 van de nabijgelegen scholen Letterland en De Omnibus uit het nabijgelegen Literatuurwijk bomen geplant.
Almeerse scholenstrijd tegen elektronisch afval van start
18 maart 2024 - Negen basisscholen uit Almere doen van maandag 18 maart tot en met donderdag 11 april mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Jesse Luijendijk op basisschool De Driemaster.
Kinderen aan de slag met elektronisch afval tijdens E-waste Race
5 maart 2024 - Wist je dat de helft van het Nederlandse e-waste niet ingezameld wordt? Almeerse kinderen gaan binnenkort weer aan de slag met dit elektronisch afval tijdens de E-waste Race. Laat je e-waste thuis ophalen!
Stad & Natuur gastdocenten behalen certificaat 'Anders Bekwaam'
6 februari 2024 - Een groot aantal lessen van Stad & Natuur wordt gegeven door gastdocenten. Om deze lessen verder te professionaliseren, volgen onze gastdocenten de cursus 'Anders Bekwaam – kennismaken met lesgeven in het basisonderwijs'.
Moestuincoaches voor scholen en kinderopvang
5 december 2023 - Flevoland is 22 moestuincoaches rijker! Met succes hebben zij de opleiding van IVN Natuureducatie en Velt afgerond en nu willen ze graag scholen en kinderopvang gaan ondersteunen bij moestuinieren op het plein.
Moestuinieren en koken met de Rijke Schooldag
28 november 2023 - Inmiddels draaien we alweer de tweede jaargang van de Rijke Schooldag. Wist je dat wij met de Rijke Schooldag heel wat kinderen aan het moestuinieren en koken krijgen?
Een leuk en leerzaam inkijkje in de praktijk
14 november 2023 - Stad & Natuur is op het Almeerderstrand bezig met het creëren van een vaste locatie. In nauwe samenwerking met Helen Parkhurst en Windesheim zijn hiervoor diverse educatieve waterspeel- en leertoestellen bedacht en ontworpen.
Nieuwe les ‘Expeditie Nieuw Land’
10 oktober 2023 - Ieder schooljaar ontwikkelt Stad & Natuur nieuwe lessen die aan het bestaande curriculum toegevoegd worden. Voor Nationaal Park Nieuw Land is er nu de prachtige les ‘Expeditie Nieuw Land’ en die draaien we deze week voor het eerst!
Wethouder bezoekt eerste Stad & Natuurles van het nieuwe schooljaar
19 september 2023 - Net als de scholen zijn ook de Stad & Natuurlessen weer begonnen! Vorige week ging groep 4a van de Windwijzer samen met onze Buiten(w)eter én wethouder Roelie Bosch op avontuur in het Vroege Vogelbos.
Almeerse scholen strijden tegen textielafval
7 september 2023 - Van 18 september tot en met 12 oktober vindt de Textiel Race Almere plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. En u kunt helpen!
Word moestuincoach
11 juli 2023 - Heb jij groene vingers, weet je al veel over natuurlijk moestuinieren en vind je het leuk om jouw kennis over te dragen aan kinderen? Meld je dan nu aan voor de opleiding moestuincoach.