Onderwijs

Het laatste nieuws

Floriade Kids programma: spelenderwijs leren over duurzaamheid
7 april 2021 - Dinsdag 6 april hebben Frank Groot, directeur van Sterrenschool De Ruimte (Prisma) en Yvonne Penne, directeur van Sterrenschool Het Universum (ASG) uit Almere als eerste scholen de schoolreis naar Floriade geboekt.
Alternatieve boomfeestdag in Almere
19 maart 2021 - Omdat op woensdag 17 maart de Nationale Boomfeestdag niet kon plaatsvinden hebben Staatsbosbeheer, Stad & Natuur en de gemeente Almere een alternatief bedacht. Wethouder Hilde van Garderen heeft 18 maart vijf boompjes langsgebracht bij basi...
Ruim zwerfafval op tijdens de week van Almere Schoon
11 maart 2021 - Buiten les geven is een stuk leuker als de omgeving schoon is! Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 maart organiseert de gemeente Almere samen met Stad & Natuur de week van Almere Schoon. Wij roepen iedereen op om een opschoon-ommetje te m...
13 april is het weer de Nationale Buitenlesdag!
9 maart 2021 - 13 april is het weer tijd voor de Nationale Buitenlesdag, doen jullie mee? IVN Natuureducatie en Jantje Beton roepen alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en natuur no...
Drie winnaars landelijke KidzKlix prijs uit Almere
2 maart 2021 - Joachim van basisschool de Verwondering heeft de winnende foto gemaakt in de landelijke natuurfotografie wedstrijd van KidzKlix, Ook de nummer 2, Yasmin, en de nummer 3, Anouk, komen uit Almere!
Alternatieve Boomfeestdag voor groepen 6
17 februari 2021 - Al jaar en dag werken Staatsbosbeheer, Stad & Natuur en gemeente Almere samen aan de Nationale Boomfeestdag in Almere! We planten normaal met een groep leerlingen een prachtig gebied in met bomen. Helaas kan vanwege corona de Boomfeestdag n...
Lockdown nieuwsbrief met tips
27 januari 2021 - Tijdens de lockdown ontvangen zo'n 600 leerkrachten in het primaire onderwijs een nieuwsbrief met leuke en leerzame tips voor de kinderen.
Nationale voorleesdagen: Coco kan het!
27 januari 2021 - Van 20 tot en met 30 januari zijn het de Nationale Voorleesdagen! Directeur Stad & Natuur, Liesbeth Bronkhorst, leest voor uit Coco kan het!
Roxanne (9) is de eerste groene kinderdirecteur van Flevoland
2 december 2020 - Roxanne Salehi (9 jaar) uit Almere is de gloednieuwe Kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Flevoland. Roxanne gaat zich het komende jaar inzetten om de natuur nog dichter bij kinderen te brengen, in elke gemeente in Flevoland.
Leerlingen De Meergronden aan de slag met lessenreeks ‘Duurzame Energie’
18 november 2020 - Vier vmbo-brugklassen van OSG De Meergronden zijn gestart met het project “Duurzame energie” in samenwerking met Stad & Natuur. In de komende maanden leren de leerlingen over de uitdagingen van de energietransitie.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief primair onderwijs
10 november 2020 - Vanochtend is de nieuwsbrief voor primair onderwijs verschenen. Meld je aan als je deze nog niet ontvangt!
4 november Conferentie groene en gezonde basisschool
21 oktober 2020 - Op woensdagmiddag 4 november kunnen leerkrachten en andere geïnteresseerden online meedoen aan een conferentie over groene en gezonde basisscholen.