Buiten is een wereld te ontdekken
15°C

Primair onderwijs

Stad & Natuur biedt scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, planten, dieren, biologie, voeding, boerderijeducatie en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Het doel van Stad & Natuur is om schoolkinderen in Almere aan te spreken en te motiveren met ons vernieuwend aanbod voor natuur- en milieueducatie. Alle activiteiten raken kerndoelen van SLO, bevatten stappen uit het O&O leren en helpen leerlingen de 21e eeuwse vaardigheden te behalen. Ook staan we stil bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. We bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur. Bekijk ons aanbod hier en schrijf je gelijk in!

Inschrijven

Inschrijven voor het nieuwe schooljaar
De scholen in Almere ontvangen ieder voorjaar ons nieuwe jaarprogramma met het aanbod voor het komende schooljaar. Om je klas in te schrijven via onze digitale catalogus heb je een inlognaam en wachtwoord nodig. In het beginscherm zie je ons hele aanbod voor het nieuwe schooljaar. Schrijf je op tijd in, want dan heb je de meeste keus! Mocht een rooster vol lijken, of wil je de activiteit op een ander tijdstip boeken? Neem dan even contact op via educatie@stadennatuur.nl of 036-5475050.

Klik hier om je in te schrijven. En bekijk hier de algemene voorwaarden. 

Op locatie of in en rond school

Bij de activiteiten uit ons jaarprogramma staan de thema’s natuur, dieren, milieu, duurzaamheid en cultuur centraal. We bieden activiteiten die in en om de school plaatsvinden en activiteiten waarbij je er lekker op uit kunt met de klas, bijvoorbeeld naar locaties van Stad & Natuur. Ook organiseren we activiteiten met onze partners, zoals Staatsbosbeheer, Polderbushcraft, Jacco de Struiner, Polderkip, Collage-Almere en de gemeente Almere.

Collage regeling

Natuuronderwijs vormt een hele mooie combinatie met kunst, cultuur en erfgoed. Zo kunnen we een inhoudelijk sterk programma bieden, waarin de verbinding tussen natuur en cultuur centraal staat. Wanneer scholen zich voor deze activiteiten inschrijven via Collage, brengt dat een financieel voordeel mee. Je schrijft je eerst in bij Stad & Natuur en vult daarna het formulier bij Collage in. Bij onze activiteiten die via de Collage-regeling te reserveren zijn, staat de link naar de Collage-site vermeld. Voer de prijs bij Collage inclusief BTW!

Aanbod op maat

Veel van onze activiteiten zijn ook uitvoerbaar in de directe omgeving van de scholen of op een ander moment. Op basis van de jaarplanning van een school, kijken we hoe we ons aanbod flexibel kunnen inzetten of op maat activiteiten kunnen ontwikkelen die in het curriculum zijn in te passen. Ook biedt Stad & Natuur schoolreisjes aan op verschillende plekken in de stad.

Wil je samen met ons de mogelijkheden hiervoor op je eigen school onderzoeken? Neem dan contact op met educatie@stadennatuur.nl. Wij bespreken graag op school, telefonisch of via de mail de mogelijkheden.

Jaarprogramma

Het jaarprogramma voor schooljaar 2024-2025 is uitgekomen. Kijk voor de actuele editie hier. Heeft jouw school het boekje niet ontvangen, stuur dan een mail naar educatie@stadennatuur.nl. Kijk voor al ons aanbod in de digitale catalogus.

Nieuwsbrief

Lees hier onze nieuwsbrief voor primair onderwijs. Wil jij je ook aanmelden voor deze nieuwsbrief? Meld je aan via deze link.

FloriALLY

FloriALLY is een educatieprogramma voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voorgezet onderwijs, ontstaan in een samenwerking tussen Stad & Natuur, Collage-Almere, de Floriade en gemeente Almere. Vol overgave, passie, betrokkenheid, met vakkennis en een intens leuke samenwerking hebben we dit tot stand gebracht. Een lesprogramma gebaseerd op de thema’s van de Floriade Expo 2022 en Growing Green Cities: Groen, Gezondheid, Energie en Voeding. Het is ontwikkeld vanuit een duurzaam gedachtegoed. Na Floriade Expo 2022 blijft dit aanbod voor scholen beschikbaar. Bekijk het FloriALLY programma hier.

Elk lespakket bestaat uit een les beweging, techniek, natuur en beeldend waardoor kinderen binnenschools op vier manieren in aanraking komen met één van de pijlers van Floriade Expo 2022. Wij hebben bewust voor deze vakken gekozen binnen dit menu. Natuur is onlosmakelijk verbonden met Floriade, techniek heb je nodig om innovaties te bewerkstelligen, beeldende kunstvakken verbreden je kijk en beweging zorgt dat je het aan den lijve ondervindt. Als je er als school voor kiest om dit voor alle groepen af te nemen krijg je een verbredende en verdiepende lijn van activiteiten op jouw school die aansluit op het huidige curriculum. 

Veelgestelde vragen

Voor het inschrijven heb je een inlognaam en een wachtwoord nodig. In het beginscherm zie je ons hele aanbod voor het nieuwe schooljaar. Hier kun je zoeken op thema, locatie en doelgroep. Via het vraagteken rechts boven in scherm krijg je meer uitleg over het betreffende scherm. Bestellingen zijn alleen te doen indien de groep in het systeem is ingevoerd (zie de het balkje schoolgegevens rechtsboven in de hoek). Bestellingen zijn nog te wijzigen tijdens de inschrijfperiode, via de knop bestellingen (rechtsboven in het beginscherm). Hier kun je ook het overzicht van jouw inschrijvingen naar Word exporteren om uit te printen. Wanneer bepaalde roostermomenten niet meer beschikbaar zijn, kun je ons altijd bellen om de mogelijkheden te bespreken.
Gegevens kwijt? Neem dan contact met ons op: educatie@stadennatuur.nl of 036-5475065.
Om de inschrijvingen van je school te bekijken, ga je naar de digitale catalogus (https://www.stadennatuur.nl/leer/direct-inschrijven.html) en log je in met je code en wachtwoord. De inschrijvingen van het lopende schooljaar zijn in te zien via de balk 'bestellingen' rechtsboven en ook hier te wijzigen. Wil je ook de inschrijvingen van de afgelopen schooljaren inzien klik dan op de balk 'bestelhistorie'. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op: educatie@stadennatuur.nl of 036-5475065.
Wanneer bepaalde roostermomenten niet meer beschikbaar zijn, kun je ons altijd bellen om de mogelijkheden te bespreken.
Om de inschrijvingen van je school te bekijken, ga je naar de digitale catalogus (https://www.stadennatuur.nl/leer/direct-inschrijven.html) en log je in met je code en wachtwoord. De inschrijvingen van het lopende schooljaar zijn in te zien via de balk 'bestellingen' rechtsboven. Wil je ook de inschrijvingen van de afgelopen schooljaren inzien, klik dan op de balk 'bestelhistorie'.