Stad & Natuur nieuws

5 toffe tips voor de herfstvakantie

25 oktober 2023

We zijn alweer halverwege de herfstvakantie. Heb je zin om er de komende dagen nog even met z’n allen op uit te gaan? In Almere is de natuur nooit ver weg. Dus kom snel langs op een van onze locaties. We hebben de leukste tips op een rijtje gezet voor een toffe tweede helft van deze vakantie. 

1. Herfstdag in het Vroege Vogelbos

Kom donderdagmiddag 26 oktober naar de Herfstdag in het Vroege Vogelbos. Je kunt meedoen met drie herfstige workshops. Knutsel je eigen pompoen, maak je allermooiste paddenstoelenschilderij of maak een fossiel van klei. Ook kun je de speurtocht ‘Schaapje Zoë in het bos’ doen. Wil je zeker zijn van een plekje bij de workshops? Reserveer dan snel!

 2. Nacht van de Nacht: beleef het donker

Zaterdag 28 oktober is het in heel Nederland weer Nacht van de Nacht. Stad & Natuur doet mee op twee locaties. Op Kinderboerderij Den Uylpark en Stadslandgoed de Kemphaan zijn er tussen 19 en 21 uur allemaal activiteiten in het donker. Wat dacht je van sterrenkijken, glow-in-the-dark knutselen of lichtkunst fotograferen? Geniet bij het kampvuur van een betoverend concert, bak je eigen broodje boven het vuur en luister naar een mooi verhaal over droomuitdelers. Bekijk hier het complete programma op de Kemphaan en check hier wat er allemaal op de kinderboerderij te doen is.

Kom ook langs en ontdek hoe mooi de nacht is!

 3. Herfsttijd, wandeltijd

De herfst is misschien wel de mooiste wandeltijd van het jaar. De bladeren aan de bomen hebben de prachtigste kleuren, paddenstoelen laten zich overal zien en wat ruikt het bos toch heerlijk herfstig… Regent het of is het guur? Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel! Dus kleed je zelf warm aan en ga er op uit voor een herfstige wandeling op een van onze locaties. Hier vind je de mooiste routes.

4. Dieren ontmoeten op de kinderboerderij

Een bezoekje aan Kinderboerderij Den Uylpark of Kinderboerderij de Beestenbende is altijd een avontuur. Maak kennis met de pony’s, ezels, varkens, geiten en schapen. En ontmoet de kleinere dieren als konijnen, cavia’s en kippen. Wist je trouwens dat er op onze kinderboerderijen ook een speeltuintje is? Kom deze herfstvakantie dus gezellig langs. Check hier de openingstijden van Kinderboerderij Den Uylpark en hier van Kinderboerderij de Beestenbende.  

5. Herfstknutselen

Zijn jullie lekker buiten geweest? En hebben jullie ook allemaal herfstschatten uit de natuur verzameld? Van al die bladeren, kastanjes, eikeltjes en takjes kun je thuis de leukste creaties maken. Pak een kwast en wat verf en strijk je herfstbladeren ermee in. Neem dan een wit vel en maak mooie herfstafdrukken. Of heb je al eens confetti gemaakt met herfstbladeren? Dit kan met een perforator en geeft een superleuk effect. Wil je graag knutselen met kastanjes of andere eetbaar materiaal voor de dieren? Zorg dan dat je maar een klein bakje meeneemt uit het bos. Zo blijft er voldoende over als voedsel voor de dieren in de winter. En als je vogels wilt helpen om de winter door te komen, maak dan eens je eigen DIY-vetbollen. In dit filmpje zie je hoe je dat doet