Stad & Natuur nieuws

Ontdek de kracht van wandelen

13 november 2023

Wandel de stress weg
Het is de Week van de Werkstress. En dat is niet voor niets. Werkstress komt steeds vaker voor. Wist je dat 1 op de 5 werknemers burnoutklachten ervaart door werkstress? Gelukkig kun je zelf verschillende dingen doen om werkstress te overwinnen. Ga bijvoorbeeld lekker naar buiten voor een wandeling in het groen. Want dat levert meer op dat je denkt!

Stressverlagend
Wandelen werkt ontspannend en stressverlagend. Al wandelend maak je je hoofd helemaal leeg. Tijdens het wandelen komen er allerlei stoffen vrij die een gunstig effect hebben op stressverwerking. En een wandeling in de natuur maakt het positieve effect nog groter.

Beter slapen
Slaap je vaak onrustig? Door regelmatig te wandelen is de kans groot dat je beter gaat slapen. Buiten vang je extra zonlicht op. En dat bevordert een goede nachtrust. 

Soepeler bewegen
Wandelen helpt bij de opbouw van kraakbeen. Daardoor kun je soepeler bewegen. En het mooie is: je kunt op bijna elke leeftijd beginnen met wandelen en je kunt het nog tot op late leeftijd blijven doen.

Betere gezondheid
Regelmatig wandelen zorgt voor een lagere bloeddruk en een lager cholesterolgehalte. Daardoor heb je minder kans op hart- en vaatziekten. Het leidt ook tot minder overgewicht en diabetes. En je krijgt er een betere weerstand van.

Stimulans voor je zintuigen
Hoor je de vogeltjes al fluiten? De bladeren onder je voeten knisperen? Ruik je die heerlijke herfstgeuren in het bos? En voel je hoe de koude wind je gezicht laat tintelen? Een wandeling in de buitenlucht zet al je zintuigen op scherp!