Voorlezen in de schaapskooi

Stad & Natuur en de nieuwe Bibliotheek organiseren samen een voorleesmiddag op zondag 31 januari in de Schaapskooi op de Kemphaan. Het verhaal 'We hebben er een geitje bij!' van Marjet Huiberts wordt drie keer voorgelezen door een medewerker van de bibliotheek. De dierverzorger van Stad & Natuur laat de kinderen kennis maken met de dieren die op de Kemphaan in de Schaapskooi wonen.

 In 'We hebben er een geitje bij'! is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Voor Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje. Het verhaal wordt voorgelezen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur en is gratis. Geschikt voor kinderen tot 6 jaar. Vol=vol.

Op Kinderboerderij de Beestenbende leest mw. Derksen, stadsdeelmanager van Almere Buiten op drie ochtend het verhaal voor aan de kinderen van de naastgelegen Brede School.

Nationale voorleesdagen
De Nationale voorleesdagen worden gehouden van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari. In heel het land lezen bekende Nederlanders, maar ook local heroes voor uit een mooi prentenboek.