Lammetjes naar buiten, schaapskooi weer open

De aflammerperiode is weer ten einde, dat betekent dat de schaapskooi weer open is voor publiek! Overdag staan de lammetjes en schapen buiten te genieten van het lente weer. 's Avonds slapen zij in de schaapskooi. De schaapskooi is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.30-16.30 uur en zaterdag en zondag van 10.30-17.00 uur.

Het 1e lam werd geboren op 2 maart. In totaal zijn er de afgelopen maand 70 lammeren geboren, waarvan 40 ooien en 30 rammen! Het maximum aantal lammeren per ooi was een drieling. Het ideale aantal lammeren per ooi is 1 of 2. Deze lammetjes hebben in de buik meer ruimte om te groeien en aan te sterken. Over het algemeen geldt: hoe minder goed je het nummer van de lammetjes en schapen kent hoe beter het is. Dit betekent namelijk dat zij eigenlijk nooit wat mankeren.

Rond de schaapskooi staan nu lammeren, schapen die lammeren hebben gekregenĀ en schapen die wat extra aandacht nodig hebben omdat zij ziek zijn. Nu staan de lammetjes en de schapen nog om de schaapskooi heen, na de footfax enting op 1 mei gaan ze naar het Kromslootpark. De rammen staan nu al in het Kromslootpark.