Stad & Natuur nieuws

Onderzoek inclusieve natuurbeleving

25 januari 2024

Hoe kunnen we kinderen met een fysieke beperking beter bereiken en betrekken bij onze activiteiten? Eerstejaars communicatiestudenten van de Hogeschool Utrecht hebben daar onderzoek naar gedaan voor ons.

Stad & Natuur heeft als doel om alle Almeerders te verbinden met de natuur. Dus zijn we binnen de organisatie steeds meer bezig met inclusie. We hebben al stappen gezet zoals met het toegankelijk maken van het Zintuigenbos en met het Buitenlol evenement, waarbij kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen en ontdekken. 
 
De studenten hebben hun bevindingen inmiddels aan ons gepresenteerd. En die waren waardevol! De kinderen willen niet als uitzondering gezien worden. Ze willen graag volop deelnemen aan 'gewone' activiteiten, samen met leeftijdsgenootjes zonder en met beperking.

De adviezen van de studenten zijn goed te vertalen naar concrete verbeteringen, zowel op onze groene locaties als op de website. Zo liggen er nog kansen om de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren, evenals de faciliteiten op de locaties. Kinderen met een beperking verlangen ook naar herkenning en zien zichzelf bijvoorbeeld graag terug op beeldmateriaal, samen met kinderen zonder beperking.
 
Hiermee kan Stad & Natuur goed verder bouwen aan een inclusieve natuurbeleving voor iedereen. Met dank aan alle betrokkenen!