Like Stad & Natuur Almere

De Kemphaan

Kaartverkoop Nacht van de Nacht van start

1 oktober 2019

Stad & Natuur organiseert voor de 15e keer de Nacht van de Nacht op Stadslandgoed de Kemphaan. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt het bos omgetoverd tot een magisch bos waarbij meer dan 1000 bezoekers, jong en oud, op één avond genieten van verschillende Almeerse acts. 

Kijk omhoog!
Stel je voor: je loopt in het bos, het is helemaal donker en je kijkt omhoog. Wat zie je? Zijn de nachtdieren wakker? Kan je de melkweg zien? En welke planeten zijn er? Wat kan je zien en wat kan je vermoeden daar hoog in de lucht? Zet je zintuigen open en sta eens stil. Laat je verrassen door springende sterren, lichtgevende robots en buitenaardse rituelen tijdens deze theatrale route door het bos op de Kemphaan.

Speciaal voor deze editie hebben tien professionals uit Almere een act gemaakt geïnspireerd op het thema. Laat je meenemen door muzikant Daniël van der Zee, spoken word-artiest Joey Touwslager, theatermakers Marieke Heerema en Linda Bosch. Theatercollectief Generation Z, kunstenaar Erik Fakkeldij en publieks-bespeler Niels van der Schaaff. 

Koop je kaartje vanaf 1 oktober online bij Stad & Natuur, dan volgt ook nadere informatie. De Nacht van de Nacht is altijd uitverkocht, dus wees er snel bij, ter plekke is er geen kaartverkoop mogelijk. De kaartjes kun je online via deze link bestellen: https://winkel.stadennatuur.nl/nachtvandenacht26102019.html

Sterrenwacht
Stichting Sterrenwacht Almere is weer aanwezig bij het gebouw van Stad & Natuur met grote telescopen om met jullie de hemel af te turen naar bezienswaardigheden. Ook bij slecht weer hebben zij een programma met lezingen en uitleg. 
 
Almere Jungle
Ook Almere Jungle doet dit jaar weer mee met Jungle by night, ontdek het dierenpark in het donker. Kaarverkoop ter plekke op de kassa. Wil je zowel de route door het bos als Jungle by night bezoeken, dan raden we je aan om op een andere zaterdag in oktober naar Jungle by night te gaan. Meer info. 
 
Nachtklimmen
Bij Fun Forest kun je op reservering nachtklimmen. Je beleeft het donkere bos dan van bovenaf! Alleen op reservering via www.funforest.nl.
 
Waterkasteel
Restaurant Dubbel-Op is de hele avond open met het Waterkasteel. Het Binnenhof is sfeervol verlicht en de vuurkorven branden.