Sprookjeswandeling op de Kemphaan is uitverkocht

Ook dit jaar vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht weer plaats op Stadslandgoed de Kemphaan. Stad & Natuur Almere wil bezoekers op zaterdagavond 28 oktober laten genieten van het donkere bos. De schoonheid van het donker en het gebruik van je zintuigen staan voorop bij dit evenement tijdens een sprookjeswandeling door het donkere bos. De sprookjeswandeling is inmiddels uitverkocht.

De verkoop van tickets voor de sprookjeswandeling met het thema 'word een tovenaarsleerling' door het bos heeft ook dit jaar online plaats gevonden en heeft er wederom voor gezorgd dat de tickets vooraf uitverkocht zijn. Terplekke zullen er dus geen kaarten meer aan de kassa te koop zijn. Voor Jungle by Night van de Almere Jungle zijn wel nog tickets te bestellen via www.stadennatuur.nl. Maak 's avonds een spannende tocht door de jungle. Met een gratis speurtocht ontdek je niet alleen de nacht-actieve dieren zoals de stekelvarkens en de kerkuilen maar ook planten die speciaal uitgelicht worden!

De bezoekers die een tickets gekocht hebben voor de sprookjesroute zullen een magische avond beleven met toverstaffen, vliegende bezemstelen, magische capes en toverspreuken! Voor de durfals is er nog een stukje eng bos. Het sprookje wordt tot leven gebracht door acts van Theaterschool Almere en Jouetta's danscentrum. De route wordt sfeervol verlicht met lampionnen en fakkels.

Verder op het landgoed
Daarnaast kun je ook een kijkje nemen bij de Sterrenwacht in het gebouw van Stad & Natuur. Zij staan met enthousiasme klaar om je bij helder weer de kans te geven de sterren te bewonderen. Voordat je de route op gaat kunnen de kinderen een litteken op hun voorhoofd geschminkt krijgen zoals één van de bekendste tovenaarsleerlingen! Beide horecagelegenheden (Dubbel-Op en Buitengewoon Lekker) zijn deze avond geopend voor een hapje een drankje vooraf of achteraf. Aan het einde van de route is ook een cateringpunt. Fun Forest is geopend voor nachtklimmen.

Door het hele land worden deze avond activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor lichthinder, waarbij de Natuur- en Milieufederaties het voortouw nemen.