Like Stad & Natuur Almere

De Kemphaan

6°C

Ontdek

Beleef de natuur van Almere bij de Kemphaan
Stadslandgoed de Kemphaan is voor veel inwoners van Almere een geliefde plek voor een uitje met het gezin of ander gezelschap. Er is voor jong en oud altijd van alles te zien, te ontdekken en te beleven. Kinderen kunnen heerlijk spelen in het bos en hun neus achterna gaan over de vele spannende paadjes, op zoek naar de boomhut, het huisje van Roodkapje of de kampvuurplaats. Kijken naar de dieren verveelt nooit! Er is een kleine schaapskooi met schapen en geiten en een varkenskot. In de tuin rondom het gebouw van Stad & Natuur staat de bijenstal waar miljoenen bijen leven. In het weekend zijn er relgematig leuke activiteiten voor het publiek. En voor scholen is het aanbod ook groot.

De dieren van de Kemphaan
De dieren horen bij de Kemphaan en wie er regelmatig komt, raakt ook steeds meer betrokken bij het wel en wee van de dieren. Stad & Natuur heeft op de Kemphaan een kleine schaapskooi met schapen, geiten en varkens. Ook staat er in de tuin naast het kantoorgebouw van Stad & Natuur de Ids van Dussen bijenstal waar miljoenen bijen leven. De imker houdt in het voorjaar en de zomer regelmatig bijenpaatjes, waarin hij alles vertelt over het leven van de bijen en het nuttige werk dat ze doen. Er is dan ook heerlijke verse honing te koop. Wil je de bijenstal bezoeken met jouw klas of BSO? Stuur dan een email naar educatie@stadennatuur.nl. Je kunt overal een kijkje nemen bij de dieren, behalve in de schaapskooi wanneer de lammetjes worden geboren. Dit aflammeren moet vanwege landelijke richtlijnen achter gesloten deuren plaatsvinden.

Op het stadslandgoed zijn daarnaast nog meer dieren te vinden: de apen van Stichting AAP en de koeien van de Stadsboerderij.

Activiteiten
Vanuit het gebouw van Stad & Natuur op de Kemphaan bieden wij samen met verschillende partners, verrassende en leerzame activiteiten op het gebied van cultuur- en natuureducatie voor scholen, kinderopvangorganisaties en publiek. Het hele jaar door is er van alles te doen op het stadslandgoed, maar ook zonder georganiseerde activiteiten is het er goed toeven voor iedereen die graag actief in de natuur is. Over de vele paden kun je heerlijk wandelen en fietsen door het veelzijdige landschap van Almere.