Like Stad & Natuur Almere

Het Klokhuis

23°C

Route

Per auto
Vanuit Amsterdam/Hilversum: Neem afrit 2 (Almere Poort) en ga de N701 Poortdreef op. Deze afrijden tot aan de rotonde en hier rechts af. Over de busbaan direct rechtsaf bij het huis met de 2 windturbines op het dak. Dat is de Roald Amundsenstraat. De Roald Amundsenstraat afrijden tot aan het eind en daar is de parkeerplaats van Het Klokhuis. Vanaf daar is het nog ca. 50 meter lopen naar Het Klokhuis.
Programmeer de navigatie op Roald Amundsenstraat 5, Almere
Let op: Het Klokhuis ligt in een park verboden voor auto's!

Per openbaar vervoer/te voet
Bus 4 vanaf Station Almere Centrum, uitstappen bij halte Europakwartier West. Haaks op de busbaan is de Beneluxbaan. Deze ongeveer 200 meter volgen. Het Klokhuis ligt links in het park.
Het Klokhuis is ook vanaf station Almere Poort goed te bereiken. Je loopt vanaf het station over de parkeerplaats richting de busbaan. Je steekt hier over en vervolgt je weg rechtdoor. Het fel roodgekleurde gebouw ga je aan de linkerkant voorbij. Je loopt verder door en loopt langs een fietspad. Je steekt het bruggetje over en ziet links voor je Het Klokhuis.

Met de fiets
Vanuit Almere Stad fiets je langs het spoor naar Almere Poort. Je slaat bij het Cascadepad rechtsaf, het spoor onderdoor. Je komt op een slingerig fietspad wat je gelijk in het Cascadepark brengt. Aan het eind van het pad zie je Het Klokhuis.

Toegankelijkheid voor minder validen
Het Klokhuis is via een traplift toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder validen. Dit geldt echter alleen voor de eerste verdieping. De tweede en derde verdieping zijn niet door een traplift ontsloten. De toiletten zijn niet toegankelijk met een rolstoel.