Like Stad & Natuur Almere

Het Klokhuis

22°C

Ontdek

Het Klokhuis, helemaal ontworpen door kinderen
En het staat in Almere Poort! Wie kent niet de grote roze taart die je vanuit de trein kunt zien liggen? Het tv-programma Het Klokhuis kwam, ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan in 2011, op het idee van een prijsvraag, waarbij kinderen hun eigen ontwerp konden insturen voor een echt te bouwen Klokhuis-Huis. Dat leverde de meest wilde ideeën op over hoe de binnen- en de buitenkant eruit zouden moeten zien, maar ook onderwerpen als het klimaat en milieu kwamen vaak aan de orde. Het werd duidelijk dat duurzaamheid een belangrijk thema is voor kinderen en dat ze daar zelf ook goede oplossingen voor kunnen bedenken. 
Anouk Noortman - Winnaar Buitenkant
Thijs van den Berg - Winnaar Slapen
Zita en Naomi Swagten - Winnaars Koken en Eten
Nick Dikkers - Winnaar Spelen en Niksen
Niels Visser - Winnaar Wassen en Plassen

Van het Klokhuis hebben we ook een leuke kleurplaat gemaakt! Dus: kleuren maar!

Duurzaamheid en techniek
Sinds september 2014 is Het Klokhuis een van de locaties van Stad & Natuur. Bij de activiteiten die Stad & Natuur in Het Klokhuis aanbiedt, vormen de thema’s bouwen, wonen en gezond leven, in relatie tot duurzaamheid en innovatieve techniek het uitgangspunt. Voor scholen zijn er verschillende programma’s, aangepast aan kinderen in de leeftijdsgroepen van 6 t/m 14 jaar. De leerlingen doen hierbij allerlei onderzoek en voeren proefjes uit. Kijk voor meer informatie over de programma’s in ons digitale aanbod

Kinderfeestje
Je kan vanaf nu je kinderfeestje boeken bij Mad Science via deze website! Tijdens je kinderfeestje ga je raketten lanceren, slijm maken, rook kringen schieten, en nog veel meer! Reken maar dat de gekke wetenschappers van Mad Science voor een dag zorgen om nooit te vergeten. Samen voeren jullie waanzinnige experimenten uit en alle kinderen maken iets om mee naar huis te nemen. Daarnaast geeft de Mad Science wetenschapper ook een rondleiding door Het Klokhuis, want dat mag zeker niet ontbreken in Het Klokhuis! Om het feest helemaal compleet te maken, heb je ook nog eens de keuze uit verschillende aanvullingen.