Like Stad & Natuur Almere

Het Vroege Vogelbos

22°C

Het gebied

Wandelroutes
Natuur Ontdekpad – 1 km
Vlak na de grote poort met eksternest er bovenop, begint aan de linkerkant het Natuur Ontdekpad, een spannende en leerzame wandelroute voor kinderen. Ga mee op avontuur met Robbie het Roodborstje. Als je hem volgt, laat hij laat je de leukste plekjes zien in het bos. Je komt langs mooie bomen, een gekke boombank, de vlonder met bank aan de poel, wilgentenencirkels, en een ‘ondergrondse buis’.

Eksterpad – 2 km
De bijzondere toegangspoort markeert ook het begin van de wandelroute die vanaf Het Eksternest 2 kilometer door het Vroege Vogelbos slingert. Het pad komt langs een poel en langs één van de schapenweides. Ook kom je een groep walnootbomen tegen, geplant in de vorm van een amfitheater, als verwijzing naar bodemvondsten uit de Romeinse tijd.
Tot slot loopt het pad langs de IVN-bostuin. In een paar jaar tijd hebben vrijwilligers deze verwaarloosde tuin omgetoverd tot een idyllische plek, waar menig bruidspaar elkaar inmiddels het ja-woord heeft gegeven.
Volg voor deze route de afgeschuinde houten palen.
Deze wandelroute is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Coöperatiefonds van de Rabobank Almere, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het stadsdeel Almere Haven.

Fietsroutes
Door het Vroege Vogelbos, het Beginbos en het Kromslootpark loopt een heerlijk fietspad, het Farflerpad. Je komt langs de Schaapskooi en theeschenkerij, de IVN-bostuin, de bospoel en de schapenweides in het Vroege Vogelbos. Vervolgens fiets je door het Beginbos, een van de oudste bossen van Almere. Daarna volgt het bijzondere Kromslootpark, met zijn kreekjes, berenklauw en schapen. Als afsluiting is een bezoekje aan het Zilverstrand nog een mogelijkheid.