Like Stad & Natuur Almere

BSO's en kinderopvang

-3°C

Zelf op pad

Zelf op pad? 
Je kunt er natuurlijk ook zelf op uit met de kinderen, naar een van onze locaties. Deze zijn altijd een bezoekje waard, er is van alles te beleven en te ontdekken, ook als we geen activiteiten organiseren. 

Hier enkele tips:
Stadslandgoed de Kemphaan: op de Kemphaan kun je je gerust een hele dag vermaken met kinderen, met een combi van wandelen, spelen, dieren bezoeken en picknicken. De speurneuzentocht of het boswachterspad van Staatsbosbeheer zijn enkele van de wandelingen speciaal voor kinderen. Speelmogelijkheden te over op de Kemphaan, zoals het Zuiderzeespeelbos en de Speelhof. Of breng een bezoekje aan de verschillende dieren van het landgoed. 

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders: kinderen vinden het prachtig om door de verrekijkers in de panoramaruimte te turen naar de bijzondere dieren. Ook is er een expo over de Oostvaardersplassen, waarin ook poep en skeletten te zien zijn! Vanaf het natuurbelevingcentrum kunt je met ze naar de Jan van den Boschheuvel wandelen, langs de route er naar toe staan informatiepalen met leuke weetjes. Ook leuk voor kinderen is de Expeditie boswachterscode van Staatsbosbeheer of de IVN-wandelroute. Een houten speeltuin vind je op 10 minuten loopafstand van het centrum, als je de fietsbrug richting het station/Oostvaardersbuurt oversteekt. 

Het Vroege Vogelbos: hier heeft Stad & Natuur een grote schaapskooi. Als de schapen niet op stal staan, zijn ze in de omliggende weides te vinden. Leuk om met de kinderen de schapen te gaan zoeken, het verschil te zien tussen ooi en ram en de lammetjes te ontdekken. Misschien zien de kinderen ook wel of ze hun wollen winterjas nog aan of al uit hebben. In de Schaapskooi (gesloten tijdens de aflammerperiode) is altijd een kleine activiteit te doen voor kinderen met wol. Het IVN heeft speciaal voor kinderen het Natuur-ontdekpad uitgezet. Ga onder de grote poort met eksternest door en volg dan Robbie het Roodborstje. Onderweg kom je een spannende vlonder tegen, een tunnelbuis, een bank voor reuzen en een poel waar je naar waterbeestjes kunt speuren. Naast het Eksternest is een leuke houten speeltuin.  

Kinderboerderij Den Uylpark: in het park is een kleine gezellige kinderboerderij, op loopafstand van Stedenwijk-Noord en Muziekwijk. Natuurlijk zijn er allerlei dieren waarmee geknuffeld kan worden en er is een kleine speeltuin. Je kunt ook nog een bezoekje brengen aan de speeltuin in het verderop gelegen Beatrixpark.

Kinderboerderij de Beestenbende: ook op deze kinderboerderij kun je allerlei dieren ontdekken! 

De Stad en Natuur bus: Stap in en ga mee op reis... met de Stad en Natuur bus. En dat is de meest bijzondere bus die je ooit gezien hebt, hij heeft zelfs zonnepanelen en een windmolen op het dak! De bus neemt jou samen met jullie mee naar de spannende natuur: naar het bos, naar het strand of op expeditie in je eigen wijk. Ook kom je de Stad en Natuur bus tegen bij allerlei activiteiten in Almere: op een van onze andere locaties of ergens in de stad. Wil jij met je BSO mee op pad? Mail dan naar educatie@stadennatuur.nl

De Buitenplaats: Hier kun je heerlijk komen spelen op het speeleiland naast Jeugdland. Verder is de Meridiaan een heerlijk park voor een mooie wandeling. 

Het Klokhuis: Het Klokhuis is alleen tijdens openingstijden te bezoeken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Het Cascadepark is een mooi park voor een wandeling, er zijn speelopbjecten en een paviljoen van zandzakken.