Onderwijs nieuws

Blog van de kinderdirecteur

6 december 2021

Als Kinddirecteur natuur en duurzaamheid maak je van alles mee! Zo mocht Liyana, de kinddirecteur Almere, onlangs mee naar de uitreiking van een belangrijke prijs door Prinses Beatrix. Liyana vertelt hier zelf meer over .

Hoi, ik ben Liyana, kinderdirecteur natuur en duurzaamheid voor Almere, benoemd door Stad & Natuur en IVN. Dit keer vertel ik over spelen in het groen en mijn ontmoeting met prinses Beatrix.

De gemeente Almere vindt spelen in het groen leuk en leerzaam voor kinderen. Ook zorgt Almere goed voor de aarde door oude spullen weer te gebruiken. Daarom mocht ik samen met wethouder Hilde van Garderen bij de prijsuitreiling zijn voor de meest speelvriendelijke stad of dorp van Nederland. Almere is een van de drie steden die de Jantje Betonprijs kon winnen.  De prijs voor de meest speelvriendelijke gemeente is een beeldje van Jantje Beton en werd uitgereikt door pinses Beatrix. Ik mocht vooraan staan tussen de echte fotografen van de krant. Het was wel heel leuk om zo dichtbij de moeder van de koning te zijn.

Jammer genoeg hebben we niet gewonnen, maar toch ben ik wel trrots dat onze stad zo goed zijn best doet. Want ik vind het leuk om buiten te spelen en in de natuur ontdek je altijd nieuwe dingen.

 

Prinses Beatrix onthuld de Jantje Beton prijs. Foto ©: Martin Hols

 

Kinderdirecteur Liyana en wethouder Hilde van Garderen bij de prijsuitreiking van Jantje Beton.