Burgemeester en kinderen De Dukdalf planten er op los tijdens de Boomfeestdag

Djeneba, Lotte en Sienna uit groep 5 van de Dukdalf  hebben samen met burgemeester Weerwind de eerste boom, een beuk, geplant. Deze beuk gaat samen met andere beuken een cirkel vormen, die uiteindelijk ook van boven dicht moet groeien, tot een soort tempel. Daarna hebben alle 75 kinderen in groepjes de andere boompjes geplant. Na het planten mochten ze bij elke boom een handje regenwormen uitzetten, dit om de grond te verbeteren. Ook dit jaar was dat weer het succes van de dag! Alle bomen zijn geplant in het Voedselbos in de Sieradenbuurt in Almere Buiten. 

Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2016  is ‘‘Bomen en Bossen”. Dit geldt zeker voor een stad als Almere, waar de bomen de groene longen zijn van  onze stad. Bij de Sieradenbuurt is het bewonersplatform samen met de gemeente Almere dit voedselbos aan het realiseren waar verschillende soorten notenbomen, fruitbomen, bessen, bloemen en kruiden te vinden zijn. Het voedselbos ligt ten noorden van de Sieradenweg en beslaat ruwweg zo’n 5 hectare. Het idee voor een voedselbos is tot stand gekomen na intensief overleg tussen de gemeente Almere en het bewonersplatform Sieradenbuurt. Het is een co-creatie project waarbij de bewoners van de Sieradenbuurt gezamenlijk de inhoud van het bos bepalen. Het is een unieke gelegenheid om mee te werken aan het uiterlijk van het bos en de buurt.

Stad & Natuur organiseert deze dag samen met de gemeente Almere, Staatsbosbeheer en de groene aannemers. Jaarlijks vindt in heel Nederland de Boomfeestdag plaats op de derde woensdag van maart. Almere doet inmiddels al vele jaren mee aan de Boomfeestdag. 

Boomfeestdag Almere 2016