Boomfeestdag 2023: bomen langs de busbaan en in stadsbos Almeerderhout

Woensdag 15 maart vierde Almere de jaarlijkse Boomfeestdag met twee feestelijke momenten. Langs de busbaan opende Wethouder Luijendijk de Boomfeestdag samen met groep 6 van basisschool de Tjasker. Daarna reisde het gezelschap door naar het stadsbos Almeerderhout. Samen met kinderen uit groep 5-6 van basisschool de Aquamarijn werden daar nog meer bomen geplant.

De opening van de Boomfeestdag 2023 was bij de bushalte Stedenwijk Midden. Daar staan nu 4 nieuwe bomen langs de busbaan, door allGo geschonken aan de busreizigers in Almere. De kinderen van de Tjasker hebben samen met wethouder Jesse Luijendijk een prunus naast de bushalte geplant.

Daarna gingen de kinderen en wethouder verder naar Almeerderhout, waar groep 5-6 van de Aquamarijn al stond te wachten. Wethouder Jesse Luijendijk ging kort in gesprek met de aanwezige kinderen over het belang van bomen. Op zijn vraag aan de kinderen waarom bomen zo belangrijk zijn, gaven ze aan dat bomen belangrijk zijn voor zuurstof en om schaduw en koelte van te krijgen.

Er werd gestart met het plantten van een mooie zomereik door wethouder Jesse Luijendijk, regiodirecteur Wout Neutel van Staatsbosbeheer en Willemijn Huizenga van Stad & Natuur tezamen met een aantal kinderen. ‘De 50 aanwezige kinderen gingen onder een strakblauwe hemel aan de slag met het planten van alle boompjes. Er werd fanatiek geplant en de boompjes stonden in een mum van tijd in de grond. Om de grond te verbeteren mochten de kinderen regenwormen uitzetten, dat werd met gejuich en af en toe een ‘bah’ ontvangen!’ aldus Willemijn.

Op de Boomfeestdag is ook het startschot gegeven voor de campagne “Onze Bomen” in Almere. Alle inwoners kunnen hiervoor een boom opmeten op het schoolplein of in de tuin en die vervolgens op de kaart zetten. Ze krijgen dan gegevens terug over hoe belangrijk die boom is. De beide klassen kregen hiervoor een tas met een boomhoogtemeter om op school mee aan de slag te gaan.

Stad & Natuur organiseerde deze dag samen met de gemeente Almere, Staatsbosbeheer, allGo en de groene aannemers.