Onderwijs nieuws

Gezocht: Kinderdirecteuren Natuur & Duurzaamheid

2 september 2022

Gezocht: Kinderdirecteuren Natuur & Duurzaamheid
Ook dit schooljaar gaan er in Flevoland weer nieuwe Kinderdirecteuren Natuur & Duurzaamheid aan de slag. Daarom zijn Stad & Natuur Almere en IVN Flevoland op zoek naar kinderen die willen meedenken en meepraten over natuur en duurzaamheid. Ben jij of ken jij zo iemand? Lees dan snel verder!

Wie zoeken we?
Heb jij hart voor de natuur? Vind jij duurzaamheid belangrijk? Zit jij vol goede ideeën over hoe het in jouw woonplaats nóg beter kan als het gaat om natuur en duurzaamheid? En zit je in de bovenbouw van de basisschool? Ben je bovendien niet op je mondje gevallen en durf jij te spreken voor groot publiek? Dan komen we graag met jou in contact!

Wat ga je doen als kinderdirecteur?
Voor elke Flevolandse gemeente zoeken we een kinderdirecteur. Als kinderdirecteur word je onderdeel van de Kinderraad Flevoland. Eén keer per seizoen ga je aan de slag. Dan geef je advies aan de directeuren van Stad & Natuur en IVN Natuureducatie. Bijvoorbeeld over gezonde voeding, afval, groene schoolpleinen of schooltuinieren. En wordt er een activiteit of evenement in de natuur georganiseerd? Of een groene plek geopend? Dan denk je mee over de invulling. Natuurlijk vier je ook het feestje van de opening mee!

Solliciteren
Op de website ivn.nl/Flevoland-kinderdirecteur vind je meer info. Lijkt het je wat? Overleg dan eerst met je ouder(s)/verzorger(s). Als die het goed vinden, stuur je een motivatievideo op. Dat kan tot maandag 12 september.

 

Meer weten?
Heb je vragen? Stuur dan een mailtje aan IVN Flevoland. Bekijk ook het filmpje van Omroep Flevoland. Daarin vertellen voormalig kinderdirecteuren Brent en Roxanne over wat ze allemaal hebben gedaan.