Inschrijving onderwijsevenement Beleef 2015 geopend

Almere - Op woensdagmiddag 27 mei 2015 vindt BELEEF! plaats, HET evenement om ideeën op te doen voor aanvullend cultuur - en natuuronderwijs, voor iedereen die werkzaam is in het (speciaal) basisonderwijs en/of kinderopvang. BELEEF! is echt een belevenis: op Stadslandgoed de Kemphaan vindt om 14.45 uur de officiële aftrap plaats, waarna deelnemers vele mini workshops en speeddates kunnen volgen ter inspiratie. Leerkrachten worden op deze manier gevoed om creativiteit en onderzoeksvaardigheden door te geven aan alle leerlingen van Almere. BELEEF! is een initiatief van Collage Almere en Stad & Natuur, samen met meer dan 50 culturele- en natuurpartners. Deelname is gratis, inschrijven kan via www.aanmelder.nl/beleef 

Beleef foto

L
andelijke instellingen en onderwijsprogramma
Het educatieve programma bestaat uit zeven carrousels met elk vijf of zes mini-workshops rondom thema’s die op de scholen in het lespakket zitten. Op het museumplein presenteren landelijke en lokale instellingen hun educatieve programma’s. Zo zijn o.a het Rijksmuseum, het Zuiderzeemuseum, Museumgroep Leiden, het Tropenmuseum, het Cobra museum, het Jeugdcultuurfonds, Playing for Success en het Muiderslot aanwezig. BELEEF! sluit af met een eindmanifestatie, waarbij o.a 30 opgeleide Intern Cultuur Coördinatoren hun diploma ontvangen. Daarnaast zijn er acts, is er tijd voor ontmoeting, muziek en een culinaire versnapering.

Belevingsgericht onderwijs
De activiteiten van deze middag zijn een greep uit het aanbod voor schooljaar 2015-2016 en staan voor aanvullend onderwijs, dat aansluit bij de kerndoelen voor de verschillende vakken. In de carrousels ontmoeten opvoeders de experts om betekenisvol les te kunnen geven: van boswachter tot dansdocent, van beeldend kunstenaar tot boerin, van 3D tot natuurdetective.

De organisaties
Collage Almere is het centrum voor cultuuronderwijs, gestart op 1 augustus 2013, dat het kunst- en cultuuronderwijs in Almere vorm geeft in samenwerking met vele culturele partners en aanbieders. Adviseren, inspireren en verbinden is het motto. Naast het faciliteren van kwalitatief goed aanbod adviseren de medewerkers van Collage scholen bij het maken van hun beleid voor kunst- en cultuuronderwijs. Teamtrainingen en scholing zijn onderdeel van dit programma.

Stichting Stad & Natuur Almere wil de stad met de natuur verbinden, samen met verschillende partners, op al onze locaties. Zodat iedereen de unieke natuur van Almere kan ontdekken en beleven. Educatie, recreatie en ontmoeting staan centraal. Wij ambiëren die natuureducatie in te bedden in de doorgaande leerlijn, in dagarrangementen en in het binnen- en buitenschools leren. Daarnaast wil S&N de ontwikkeling van kinderen en een gezonde levensstijl stimuleren, door natuureducatie te verbinden met cultuur, sport, rekenen en taal. We vinden het belangrijk om kinderen de natuur te laten beleven in hun eigen omgeving. 

Flyer BELEEF!