Groene stoeptegel en jaarprogramma voor alle Almeerse basisscholen!

Op donderdag 1 juni heeft basisschool Het Samenspel een bijzondere stoeptegel ontvangen om hun schoolplein te vergroenen. Ze kregen deze uit handen van directeur Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur en Gerard Kok stadsdeelmanager Stad West. Dit ter gelegenheid van de presentatie van het jaarprogramma met educatieve natuuractiviteiten voor komend schooljaar. Alle Almeerse scholen krijgen deze week het jaarprogramma met deze stoeptegel van Gewildgroei.

 Afgelopen schooljaar hebben 18.366 Almeerse schoolkinderen gebruik gemaakt van het aanbod van Stad & Natuur. Ze gingen op een spannende expeditie met natuurdetective Jac. P. Struiner met de Stad en Natuurbus. Of bezochten het Klokhuis. In de herfst kwamen veel kleuters naar de Kemphaan voor Herfst, herfst, wat heb je te koop. Maar ook binnen de school kwam het aanbod van Stad & Natuur vaak terug in de lesactiviteiten, bijvoorbeeld met onze leskisten, materiaalpakketten en gastlessen. Tijdens schooljaar 2017-2018 kunnen scholen weer terecht bij Stad & Natuur. Voorbeelden zijn de Floriade Experiences, of bouw een insectenhotel met je klas, een misdaadexpeditie met de Stad en Natuur bus of een bezoek aan een boerderij in en om Almere. Daarnaast denkt Stad & Natuur mee over projecten of thema’s die op scholen het komende schooljaar aan bod komen. Inmiddels is de digitale inschrijving voor scholen ook weer geopend, klik hier

Gewildgroei-tegel
Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan een groenere stad en een natuurlijke omgeving. De gewildgroei-tegel maakt dit eenvoudig. Een bestaande stoeptegel van bijvoorbeeld het schoolplein kan vervangen worden door een gewildgroei-tegel. De bedoeling is dat de natuur haar gang gaat in deze tegel en zo ontstaat gewildgroei. De scholen kunnen met hun leerlingen de ontwikkeling in de stoeptegel volgen. Wat gebeurt er, gaat er iets groeien, komen er beestjes op af, loopt regen makkelijker weg? Door een foto in te sturen, maken de scholen ook nog kans op een workshop ‘Insectenhotel bouwen’ voor 1 groep. De winnaar wordt op de Onderwijsdag begin oktober bekend gemaakt. 

Basisschool het Samenspel ontvangt programma en tegel