Winnaars KidzKlix fotowedstrijd

Wat een talentvolle natuurfotografen lopen er rond op de Almeerse basisscholen! Dertien basisscholen deden in het najaar van 2014 een KidzKlix-workshop van Stad & Natuur. Hierbij leren kinderen met andere ogen naar de natuur te kijken. Opeens hebben ze aandacht voor de kleinste details, of schuiven ze plat op hun buik door het gras om de beste opname te krijgen. De kinderen kozen zelf hun mooiste foto uit en elke groep koos een eigen winnaar. Deze foto’s werden door een professionele jury beoordeeld en er kon ook via Facebook gestemd worden.

Met een foto van een paardenbloem met dauwdruppels waar zelfs de professionele jury jaloers op is, won Selina Kuysten uit groep 8 van de Kraanvogel de juryprijs.
Winnaar Kidzklix paardenbloem
Quote van de winnares: ‘Ik wist niet dat ik zulke mooie foto’s kon maken.’

Publieksprijs KidzKlix paddenstoelen
Saimi Roelofsen van de Klaverweide won de publieksprijs, haar foto kreeg de meeste likes op facebook. Op 28 januari ontvingen zij hun prijs uit handen van KidzKlix fotograaf Bart Stornebrinkt. Zij kregen hun foto op canvas, een set ansichtkaarten van hun foto en een boekje over natuurfotografie voor de hele klas.

Spannende activiteiten op locatie
KidzKlix is één van de activiteiten die Stad & Natuur aan de Almeerse scholen aanbiedt om kinderen de natuur op een andere en spannende manier te laten ontdekken. Scholen kunnen dit schooljaar meedoen aan maar liefst 26 activiteiten op locatie, van het spannende Polderbushcraft op het Vogeleiland tot kookworkshops in de keuken van de Stadsboerderij. Ook zijn er projecten, themakisten en materiaalpakketten voor op school. Dit schooljaar maken er zo’n 850 groepen gebruik van het aanbod van Stad & Natuur.