Onderwijs nieuws

Kinderdirecteuren brengen inspirerend bezoek aan Upcyclecentrum

23 maart 2023

In het Upcyclecentrum kregen de kinderdirecteuren Sofie, Dani, Lieve en Lil’Me-ann uitgebreid uitleg over de verwerking van afval en het belang van afval scheiden. Aansluitend maakten ze een rondje over het recylingperron. Ook de vuilniswagen kwam langs. Twee medewerkers van de afdeling Stadsreiniging vertelden de kinderen hoe het ophalen van afval in z’n werk gaat.

Knuffels van oude sokken
De kinderdirecteuren bezochten ook een aantal ondernemers die op het Upcyclecentrum van oude materialen nieuwe producten maken. Ze zagen zo met eigen ogen wat upcycling inhoudt. Dat leverde enthousiaste reacties op en inspireerde de kinderen om ook thuis met upcycling aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door knuffels en poppenkleding te maken van oude sokken.

Gemotiveerd
Na afloop waren de kinderdirecteuren nóg sterker gemotiveerd om zelf een bijdrage te leveren aan het verminderen van afval. “Zonde dat al deze spullen weggegooid worden,” zei een van hen. “Ik wil alles wel meenemen naar huis om er iets moois mee te maken.”

Kinderdirecteuren Natuur en Duurzaamheid
Een schooljaar lang werken de kinderdirecteuren Natuur en Duurzaamheid aan vier thema’s: biodiversiteit, water, afval en schooltuinieren. Elk kwartaal ontmoeten ze elkaar. De ondersteuning van de kinderdirecteuren is een gezamenlijk project van Stad & Natuur Almere en IVN Flevoland.

Kinderdirecteuren op bezoek