Stad & Natuur nieuws

Maak een bij blij!

2 juni 2021

In samenwerking met Stad & Natuur organiseren vijf studenten van MBO College Poort, opleiding Leisure & Hospitality, een leuke winactie voor de bewoners van Almere. De bij wordt steeds meer bedreigd omdat wij in onze tuinen en balkons te weinig planten en bloemen laten groeien. Daarom is er een winactie bedacht.

Bewoners van Almere met een tuin of balkon kunnen meedoen. Maak een plekje in je tuin of op je balkon zo bijvriendelijk mogelijk. Stuur hiervan een foto in vóór 21 juni en maak kans op leuke prijzen! Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury de bijvriendelijkste tuin. Op 11 juli a.s. is de bijen- en insectendag, op deze dag wordt de winnaar bekend gemaakt. Bij tuincentra zijn allerlei (inheemse) bloemen en planten te vinden die voor de wilde bij en de honingbij van een tuin of balkon de ideale bijen-Air B&B maken. Doe mee en maak een bij blij! 

Wat moet je doen?
Maak een mooi bijvriendelijk plekje in de tuin of op je balkon met bijvoorbeeld (inheemse) planten/bloemen of een mooi insectenhotel!
Maak een foto van jouw bijvriendelijke plekje op je tuin of balkon en stuur deze vóór 21 juni naar winkel@stadennatuur.nl en maak kans op eén van de drie prijzen!
Grote bestanden kun je versturen via www.wetransfer.com.
Zorg dat we duidelijk kunnen zien dat je de foto zelf hebt gemaakt, bijvoorbeeld door #blijbij20201 met stoepkrijt of op een papiertje op de foto te zetten.