Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Dag van de duurzaamheid bij Stad & Natuur

10 oktober 2018

Ook op de Dag van de duurzaamheid werkt Stad & Natuur aan een groene en gezonde stad Almere. Zo ontwikkelen we momenteel een aansprekende programmering voor de nieuwe educatieruimte van het Upcyclecentrum in Almere dat bezoekers, ondernemers, leerlingen, studenten en producenten uitdaagt om zelf duurzaam te consumeren en te produceren. Met het Upcyclecentrum zet Almere de toon en laat mensen anders naar afval kijken. Want vuilstort is passé, upcyclen de toekomst! 

En op 
Stadslandgoed De Kemphaan hebben kleutergroepen van Basisschool De Omnibus vandaag afval opgeruimd. Zij bezochten Kletsnat!, over het onderwaterleven op de Kemphaan. Daarbij hoort een speurtocht, maar geen gewone. Tijdens de zogenaamde Pludertocht speuren ze naar sporen van onderwaterleven op de Kemphaan en ondertussen nemen ze het afval mee dat ze onderweg tegenkomen. 

Daarnaast heeft Stad & Natuur vandaag 4 workshops gegeven op Aeres VMBO Almere in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. Workshopleiders Erik en Vesna gingen met de leerlingen aan de slag met de leskisten Energie van Stad & Natuur en maakten onder andere windmolens. Een duurzame dag!