Almeerderstrand nieuws

Opening van het Almeerderstrand

7 april 2022

Op het Almeerderstrand staat wat moois te gebeuren! Het strand is pasgeleden helemaal opgeknapt en Stad & Natuur gaat er samen met de gemeente Almere de programmering uitbreiden, voor inwoners en leerlingen.

Leuke workshops en excursies
Voor inwoners van Almere hebben we diverse leuke workshops en excursies in petto. Ook sluiten we aan bij een aantal activiteiten van culturele broedplaats StrandLAB Almere. Bovendien gaan we een pop-up voorziening op het Almeerderstrand realiseren.

De ‘Natuurdetective is gestrand’
Voor basisschoolklassen hebben we een aantal nieuwe lessen ontwikkeld op het Almeerderstrand. Zoals 'De Natuurdetective is gestrand', een avontuurlijke les voor groep 1 tot en met 8 en het speciaal onderwijs. De kinderen mogen een kijkje nemen in een bijzonder natuurmuseum vol botten, veren, velletjes, dierenpoepjes, schedeltjes en dieren op sterk water.  

Jaarprogramma 2022-23
De nieuwe lessen op het Almeerderstrand zijn vanaf schooljaar 2022-23 opgenomen in ons jaarprogramma. Wil je met jouw klas al eerder deelnemen aan een van de nieuwe activiteiten? Neem dan contact met ons op!