De Kemphaan nieuws

Bijen- en insectendag op de Kemphaan

1 juli 2022

Bijen en insecten zijn ontzettend nuttige beestjes. Zonder bijen zouden we bijvoorbeeld geen voedsel hebben. Ook insecten spelen een belangrijke rol in de natuur. Daarom organiseert Stad & Natuur op zondag 10 juli een Bijen- en insectendag voor het hele gezin. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn er op Stadslandgoed de Kemphaan allerlei activiteiten rond het thema bijen en insecten.

De bijenstal op de Kemphaan is de hele middag toegankelijk.  Bezoekers komen er van alles te weten over hoe bijen leven, hoe ze honing maken en hoe zij helpen bij de bestuiving van bloemen, fruitbomen en gewassen. De imker staat klaar om alle vragen over deze diertjes te beantwoorden.

Bijensafari en waterkwaliteit
Samen met de Buiten(w)eter kunnen bezoekers op bijensafari door de bijentuin, op zoek naar wilde bijen, honingbijen en hommels. De Buiten(w)eter weet de mooiste verhalen te vertellen over deze zwart-gele zoemers. Ook is het mogelijk om zelf een bijenkaarsje te rollen van bijenwas. En wist je dat de waterkwaliteit ook van invloed is op de leefomgeving van bijen? Daarom gaan we voor het project Almere Meet Water onder begeleiding van een aantal stagiairs ook de waterkwaliteit meten.

Voor kinderen
Speciaal voor kinderen is er een leuke Kriebelbeestjes-activiteit met verschillende doe-opdrachten. Bouw je eigen insect met stokjes, steentjes en blaadjes en doe mee met de Beestjesbingo. Ook de wandelende theatervoorstelling ‘Insectenhotel’ van Relacts is van de partij. Een interactieve act voor jong en oud. Even op adem komen? Er wordt ook voorgelezen uit een prachtig boek. En zin in wat lekkers? Bij Kleur in Cultuur kun je aan de slag met het maken van een chocolade dadel lolly met eetbare bloemen.

Goed om te weten
Alle activiteiten vinden plaats rond het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1. De toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl.