51 groepen bouwen een spinnenweb

Alle scholen in Almere zijn weer begonnen. Dat betekent dat ook het lesprogramma van Stad & Natuur weer van start is gegaan. Het lesprogramma is dit jaar op allerlei vlakken vernieuwd. Scholen kunnen dit jaar deelnemen aan een divers programma, zo kunnen kinderen poepprofessor worden tijdens de tentoonstelling Poepgoed, of natuurdetective bij CSI Almere. Nieuw dit jaar is dat Stad & Natuur ook activiteiten aanbiedt voor kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen. De eerste les voor basisscholen is inmiddels gestart, 51 groepen 3 & 4 doen de komende maand mee aan ‘Dieren wonen & bouwen’.  

Tijdens deze activiteit bij Stad & Natuur op de Kemphaan ontdekken de kinderen hoe dieren wonen. Wij mensen leven om allerlei redenen graag in huizen. Maar hebben dieren wel behoefte aan iets als een woning en hoe komen ze daaraan? Door middel van allerlei opdrachten gaan de kinderen dit onderzoeken. Zo gaan ze zelf door een holletje kruipen en een spinnenweb maken. Ook krijgen ze een mierennest met echte mieren te zien, een door een bever omgeknaagde boomstam voor zijn beverburcht, verschillende vogelnesten en nesten van bijen en wespen.

Alle scholen hebben het jaarprogramma van Stad  & Natuur voor de zomervakantie toegestuurd gekregen en hebben zich inmiddels voor de website ingeschreven voor diverse activiteiten. Voor bso’s, kinderopvang en peuterspeelzalen is er nog steeds de mogelijkheid om in te schrijven.