Onderwijs nieuws

Alternatieve Boomfeestdag voor groepen 6

17 februari 2021

Boomfeestdag

Al jaar en dag werken Staatsbosbeheer, Stad & Natuur en gemeente Almere samen aan de Nationale Boomfeestdag in Almere! We planten normaal met een groep leerlingen een prachtig gebied in met bomen. Helaas kan vanwege corona de Boomfeestdag nog niet fysiek plaatsvinden op 17 maart, maar hebben wij wel een heel gaaf alternatief voor jullie!

Wat gaan we doen?

In de periode van de Boomfeestdag (15-25 maart) ontvang je als school 5 boompjes die jij met jouw groep mag verzorgen. Je ontvangt een Esdoorn, Els, Berk, Beuk en een Eik. Deze kan je zelf planten in bijvoorbeeld de plantenbakken van school, in de tuin van school. (Ze moeten na een half jaar weer makkelijk meegenomen kunnen worden naar de plantlocatie van de Boomfeestdag).

Je verzorgt deze boompjes met de leerlingen tot we in het najaar weer fysiek kunnen planten, de boomfeestdag zelf verplaatsen we in Almere namelijk naar 10 november!

Op 10 november mogen een aantal leerlingen tijdens deze boomfeestdag de bomen komen planten op de plantlocatie in Almere We zijn dan natuurlijk super benieuwd hoe jullie bomen gegroeid zijn!

Hoe doe je mee?

Meld jouw groep 6 aan via deze link. Doe dit uiterlijk 5 maart. In de week van 15 tot en met 25 maart brengen wij de 5 bomen inclusief alle informatie bij jouw school langs! En extra leuk, de eerste 10 inschrijvende groepen ontvangen een vochtsensor bij de levering van de bomen. Met een app kun je vervolgens precies zien wanneer jouw boom water of andere verzorging nodig heeft!

De verdere informatie rondom het planten tijdens de boomfeestdag op 10 november ontvang je later van ons.