Basisschool 't Kofschip opent expo Poepgoed

Een ruimte vol met poep, toiletpotten, wc-borstels, pleepapier en mest. Vieze geurtjes om te ruiken,  liedjes met andere woorden voor poep. Maar ook het bekijken van de ontlasting in levende lijve in de potstal van de Stadsboerderij. Dat is de les en expositie POEPgoed. Groep 6/7 van basisschool ’t Kofschip werd ter ere van de eerste les getrakteerd op een cupcake met een drolletje er op!  

Wat is er gewoner dan poep? Jong en oud, mens en dier, iedereen heeft er dagelijks mee te maken. Kleine kinderen gaan er ongedwongen mee om. Maar bij het ouder worden verandert dat, dan wordt poep al snel een taboe, waar verhuld en gniffelend over gesproken wordt. Onze houding tegenover dierenpoep is minder krampachtig. We gebruiken het in de landbouw, als brandstof en zelfs om huizen van te bouwen.Tijdens deze expo kun je meer te weten komen over poepen in het dierenrijk, de poepende mens door de eeuwen heen en hoe de mens poep gebruikt. Van het nijvere werk van de mestkever, leren over dierendrollen in veel soorten en maten, maar zich ook verbazen over onze eigen (mensen)poep en de geschiedenis van het toilet vanaf 2000 jaar voor Christus tot in de toekomst.
Alles over poep wordt in deze expositie op een vrolijke, verhelderende en uitdagende manier gepresenteerd. Er zijn achterwerken van dieren om in te kijken, geurobjecten, talloze grappen en woordspelingen en tientallen voorbeelden van de poepgewoonten van dieren, flipperkasten om eens te flipperen in de darmen van bijvoorbeeld een zebra, drukknoppanelen met vragen, video, kakdozen, poeptonnen enz.

Voor de tentoonstelling zijn nog enkele plaatsen vrij voor schoolklassen. Op de woensdagmiddagen zijn BSO groepen van harte welkom, na reservering. Vanaf halverwege maart gaat de expo in de weekenden ook open voor bezoekers van het landgoed, hier volgt meer informatie over in de activiteitenkalender.