BSO aanbod meivakantie: speuren en gluren bij Stad & Natuur

Let op: voor alle activiteiten dient u te reserveren via educatie@stadennatuur.nl.

Speuren met CSI Almere
Onze speurneus Jac. P. Struiner strijkt in de meivakantie neer in natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, Almere Buiten. Hij leidt de kinderen op tot aspirant-speurneus, aan het eind van de ochtend ontvangen ze een speurdiploma! Dat is wel nodig ook, want de misdaad onder dieren neemt hand over hand toe. En daar komt onze detective in beeld: wie eet wie, waarom, hoe, waarmee, etc.? Hij neemt de kinderen mee op onderzoek met hun eigen speurpakket  met vergrootglas, handschoenen en afzetlint. Neem ook een kijkje op het weblog van Jac. P. Stuiner.

U kunt er voor kiezen om met of zonder begeleiding van speurneus Jac. P. Struiner op pad te gaan.
De natuurdetective is aanwezig voor BSO's op:
maandag 29 april, 10.30-12.00 uur
vrijdag 3 mei, 10.30-12.00 uur
dinsdag 7 mei, 10.30-12.00 uur
vrijdag 10 mei, 10.30-12.00 uur
Kosten € 5,00 per kind, met een minimumbedrag van € 60,00. incl. speurpakket en struintocht met begeleiding van Jac. P. Struiner. Max. 20 kinderen. 

U kunt zelf op stap aan de hand van een speurpakket en speurtocht op:
woensdag 1 mei, 10.30-12.00 uur
donderdag 2 mei, 10.30-12.00 uur
maandag  6 mei, 10.30-12.00 uur
woensdag 8 mei, 10.30-12.00 uur
Zonder detective bedragen de kosten €3,00 per kind, minimumbedrag € 36,00, inclusief speurpakket en speurtocht.

Lammetjes gluren
Komen jullie op kraamvisite in het Vroege Vogelbos bij de Almeerse schaapskudde? We verwachten weer veel lammetjes dit voorjaar. De groep wordt ontvangen in de schaapskooi met een schapenpraatje, want wie weet er bijvoorbeeld hoeveel wol een schaap heeft of wat in hun ogen snoep is? Daarna is er een speurtocht door het Vroege Vogelbos. Deze eindigt bij de speeltuin bij de schaapskooi, waar jullie nog even lekker kunnen spelen!

Kosten € 1,50 per kind, minimum bedrag € 30,00. Incl. schapenpraatje en speurtocht.  

Data: op woensdagmiddag.

Bijenpraatjes
Imker Cor Dol van de bijenstal van Stad & Natuur op de Kemphaan houdt op woensdagmiddag om 14.00 uur bijenpraatjes, speciaal voor groepen.
Jong en oud ontdekken tijdens de gratis de rondleiding en de demonstratie in de bijenstal dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig en slim. Wist je bijvoorbeeld dat voor één potje honing 200.000 vluchten gemaakt moeten worden? En dat er zonder bijen veel minder bloemen, appels, peren en pruimen zouden zijn? Zonder bijen geen bestuiving en zonder bestuiving geen vrucht. Ook wordt duidelijk gemaakt wat de verschillen zijn tussen wespen, hommels en deze honingbijen. Indien voorradig is er ook honing te koop die is verzameld door de bijen van deze bijenstal.

Kosten € 15,00 per groep, maximaal 15 kinderen.
Data in overleg, mogelijk op de woensdagen om 14.00u vanaf 17 april tot en met 21 augustus.

Buiten de vakanties!
Naast deze twee activiteiten heeft Stad & Natuur ook nog leskisten en materiaalpakketten. Bijvoorbeeld levend ganzenbord, aan de slag met kikkerdril of vlinders.  Kijk in onze digitale catalogus voor het aanbod.