Onderwijs nieuws

13 april is het weer de Nationale Buitenlesdag!

9 maart 2021

13 april is het weer de Nationale Buitenlesdag!

13 april is het weer tijd voor de Nationale Buitenlesdag, doen jullie mee? IVN Natuureducatie en Jantje Beton roepen alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging en natuur nodigt uit tot creativiteit. Stad & Natuur ondersteunt dit initiatief natuurlijk en nodigt alle scholen in Almere uit om mee te doen!

Dit jaar zijn de krachten gebundeld met Vereniging GDO en staat de Nationale Buitenlesdag in het teken van de natuur buitenles! Mede dankzij het Ars Donandi en Russell-ter Brugge fonds ontwikkelen we een natuurles met botanisch stoepkrijten in de hoofdrol!

Al een aantal jaren wordt het onkruid door de gemeente niet meer met gif weggehaald maar weg geborsteld of met heet water weggespoten. Veel mensen vinden onkruid slordig staan en storen zich hier aan. Het project 'Stoepplantjes', dat is gestart in de Hortus botanicus Leiden, wil meer waardering kweken voor onkruid. Zo helpt onkruid onder andere met het verkoelen van de stad, ze bieden voedsel voor insecten en vogels en dragen ook bij aan de biodiversiteit!

Bij deze les ontdekt groep 1 tot en met 8 de natuur op het schoolplein: van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos, wat voor groen schuilt er rond jouw school?

Meld je school nu aan om mee te doen en ontvang de Grote Natuurles én de ondersteunende online en offline materialen. Doen jullie mee? Stad & Natuur draagt graag een steentje bij om de stad nog groener te maken, daarom krijg je bij het inschrijven gratis bloemzaadjes opgestuurd die rond de school gezaaid kunnen worden!

Meld je dan aan bij Stad & Natuur via deze link EN schrijf je in op de website van de Nationale Buitenlesdag! Download hieronder leuke extra's om buiten met je klas aan de slag te gaan, deel jullie buitenles foto's met ons via de #ontdekjestadennatuur

Tijd voor een buitenBINGO!
Klik op de onderstaande bingokaarten om deze te downloaden, wat vinden jullie buiten?