Energie verbindt! Samen onderwijs ontwerpen over energie

Na een succesvolle en inspirerende bijeenkomst voor leerkrachten en medewerkers in het onderwijs en kinderopvang van 20 januari willen we hier nu een vervolg aan geven.

Graag willen wij jullie uitnodigen voor de bijeenkomst met het volgende thema:

Energie verbindt! Samen onderwijs ontwerpen over energie

Het programma ‘Energie werkt!’ van de gemeente heeft als streven om Almere in 2022 energieneutraal te maken. Ook scholen worden uitgedaagd om hieraan bij te dragen, zowel door verduurzaming van het schoolgebouw als met educatie voor leerlingen. Stad & Natuur geeft invulling aan deze educatie, maar doet dat graag met scholen samen. Daarom nodigen we u uit voor een inspirerende ontwerpsessie op 10 maart. In deze sessie gaan we samen onderwijs ontwerpen over energie.

Het thema energie biedt kansen om verschillende vakken te verbinden en zo vak integratie binnen het onderwijs te ondersteunen. Uit de scholenbijeenkomst van 20 januari bleek dat steeds meer scholen hiermee bezig zijn. Daarom willen we energie koppelen aan techniek, duurzaamheid en cultuureducatie. Ook de werkwijze van onderzoekend en ontwerpend leren sluit goed aan. Op 10 maart gaan we zelf creatief ontwerpen door samen een vakoverstijgend energieproject te ontwikkelen. We laten ons hierbij ook inspireren door bestaande succesvolle projecten. 

In 2016-2017 wordt een aantal scholen uitgenodigd om deel te nemen aan een pilot van dit nieuwe energieproject. Als deelnemer aan de bijeenkomst maakt u kans om een van deze scholen te zijn. Het aantal plekken voor de bijeenkomst is beperkt (14) dus meld u snel aan. 

We hopen u 10 maart te mogen ontmoeten tijdens deze energieke ontwerpsessie!

Wat: Onderwijs ontwerpsessie over energie
Wanneer: 10 maart 16.15 – 17.45 uur
Waar: locatie volgt (afhankelijk van de deelnemers)
Kosten: geen

 Aanmelden: stuur een mail naar educatie@stadennatuur.nl of bel voor meer informatie naar 036-5475050.