Onderwijs nieuws

Drie nieuwe Kinderdirecteuren Natuur & Duurzaamheid in Flevoland!

28 september 2022

Na een spannende sollicitatieperiode kunnen Stad & Natuur Almere en IVN Flevoland met trots melden dat Flevoland dit schooljaar drie nieuwe kinderdirecteuren Natuur & Duurzaamheid kent. Lil’Me-ann, Dani en Sofi gaan vanaf oktober aan de slag met hun belangrijke werk. Hun taak: Flevolandse kinderen en natuur bij elkaar brengen. De afgelopen jaren kende Flevoland al 4 kinderdirecteuren. Zij openden onder andere de Floriade, werkten mee aan een podcast en ontmoetten prinses Beatrix tijdens de prijsuitreiking voor de meest speelvriendelijke gemeente. 

Eén dag per seizoen komen de kinderdirecteuren in actie. Willemijn Huizenga van Stad & Natuur Almere: “Dit jaar staan er vier onderwerpen op de agenda. In oktober beginnen ze met het thema biodiversiteit: waarom is het zo belangrijk dat er verschillende soorten planten en dieren zijn? En hoe kunnen we soorten die het moeilijk hebben beschermen? Later in het jaar komen de thema’s water, afval en schooltuinieren aan bod. Op zo’n dag gaan we samen aan de slag én geven kinderen een advies over het themastuk. Vervolgens kunnen ze hier thuis, op school of in hun buurt verder mee aan de slag met een opdracht.

Stad & Natuur Almere en IVN Flevoland organiseren activiteiten voor kinderen over natuur en duurzaamheid. “Natuur nodigt uit tot spelen en ontdekken én draagt bij aan een gezonde jeugd. Onze droom is om alle kinderen in een groene omgeving te laten opgroeien” aldus Lidewij Disbergen van IVN Flevoland. “Kinderen zijn de toekomst en worden volwassen in de wereld die wij voor ze achterlaten. Door kinderdirecteuren aan te stellen wordt nog duidelijker dat zij onze opdrachtgever zijn en hun stem belangrijk is. Daarnaast zijn kinderen vaak ontzettend creatief. Ik ben heel erg benieuwd naar hun ideeën!”.

Oproep!

Ook in de gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde is er nog de mogelijkheid om Kinderdirecteur te worden. Lijkt het jou  ook leuk om mee te doen met Lil’Me-ann, Dani en Sofi? Meld je dan snel aan via ivn.nl/flevoland-kinderdirecteur.

Over IVN Flevoland & Stad & Natuur Almere

Stad & Natuur Almere en IVN Flevoland zetten zich als non-profit organisaties in voor een groen, gezond en duurzaam Flevoland. Ons doel is om jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

https://www.stadennatuur.nl/

https://www.ivn.nl/flevoland

Kinderdirecteuren van vorig jaar (Brent, Liyana en Norah) tijdens hun eerste activiteit (foto credits: IVN Flevoland)