Onderwijs nieuws

Educatieprogramma 2024-2025 overhandigd aan wethouder Luijendijk

6 juni 2024

Op woensdag 5 mei vond de feestelijke overhandiging plaats van het nieuwe educatiejaarprogramma 2024-2025 van Stad & Natuur. Directeur/bestuurder Liesbeth Bronkhorst overhandigde het jaarprogrammaboekje aan wethouder Jesse Luijendijk en de directeuren van basisschool de Verwondering, Laura en Marloes.

Liesbeth Bronkhorst vertelde hierbij: "Ik ben ontzettend blij dat we afgelopen jaar ruim 28.000 leerlingen hebben mogen bereiken en ik hoop dat we komend jaar weer net zoveel leerlingen mogen laten leren en verwonderen in en van de natuur. Met onder andere ons nieuwe schooltuinaanbod werken we aan een groenere en gezondere stad. Het is geweldig om te zien dat de stad blijft investeren in natuur- en duurzaamheidseducatie."

Het nieuwe programma biedt basisscholen in Almere uitgebreide informatie over ons natuur- en duurzaamheidsaanbod. Dit jaar ligt de focus op het schooltuinenprogramma, een initiatief waar we ontzettend trots op zijn. Wethouder Jesse Luijendijk benadrukte het belang van deze investeringen: “Respectvol met de natuur omgaan, is ontzettend belangrijk om aan kinderen te leren. Kinderen moeten naar buiten en het zelf doen en ervaren, zodat ze waardering kunnen ontwikkelen voor de natuur, buiten zijn en gezond eten. Daarom blijft Almere investeren in natuur- en duurzaamheidseducatie: wij zien dat als investering in een groene en gezonde toekomst.”

Marloes en Laura van basisschool De Verwondering voegden hieraan toe: "Het jaarprogramma van Stad & Natuur is er voor alle scholen in Almere. Waar binnen buiten komt, met de handen uit de mouwen en de voeten in de modder. Het is een geweldige manier om kinderen op een praktische en interactieve manier te betrekken bij natuur en duurzaamheid."

We kijken ernaar uit om samen met de scholen van Almere onze leerlingen te inspireren en te betrekken bij de natuur.