Eerste activiteiten scholen van start

School is alweer enkele weken van start gegaan voor de Almeerse basisscholen. Ook Stad & Natuur is deze week weer gestart met activiteiten voor scholen. Dat waren direct drie activiteiten.

Workshop leerkrachten
Zo was er een workshop voor de leerkrachten over Science in de klas. Scholen moeten vanaf dit schooljaar meer doen met science en met techniek. Stad & Natuur organiseerde voor de leerkrachten van groep 5 t/m 8 een workshop Science in de klas over hoe je leerlingen laat kennis maken met wetenschappelijk onderzoek. Met veel enthousiasme deden de leerkrachten tijdens deze workshop zelf experimenten met watervlooien.

Van graan tot pannenkoek
Samen met De Stadsboerderij op de Kemphaan gaan 28 groepen 3/4 het proces van graan tot pannenkoek meemaken. Ze beginnen met het dorsen van graan en eindigen met het eten van poffertjes.

Lies en Lars
Ook hebben 18 groepen 1 en 2 hebben op school kennis gemaakt met Lies en Lars waarbij de een de ander in het bos laat zien wat er allemaal te beleven is.. In het bos bij de Kemphaan gaan de kinderen de komende weken zelf op zoek naar wat Lies en Lars in het bos zo boeiend vinden: het dier dat drinkt uit de poel, de hut die ze gemaakt hebben, door een loep naar de kleine beestjes of naar paddenstoelen kijken.

En dit is slechts een greep uit de activiteiten die het komende schooljaar plaatsvinden. Op de website zullen wij hier regelmatig over berichten.