Uitnodiging workshop: Met energie aan de slag!

UITNODIGING WORKSHOP 'MET ENERGIE AAN DE SLAG!'

Wat moet je als kind en als school doen om energie te besparen of energie op te wekken? Hoe kun je bewustwording en creativiteit stimuleren van de leerlingen? Actuele onderwerpen voor een ambitieuze stad, want Almere wil in 2022 energieneutraal zijn! Samen met Stad & Natuur kun je eigen onderwijsactiviteiten ontwerpen. En de leerlingen van Almeerse scholen kunnen met een prijsvraag meedoen. Bekijk hier de spannende oproep om mee te doen! 

Ontwerpworkshop 'Almere geeft Energie'
Voor geïnteresseerde scholen die met energie educatie aan de slag willen, worden ontwerpworkshops georganiseerd per school en begeleid door Stad & Natuur. In de ontwerpworkshop kan de school eigen ideeën leveren, waarmee een passende energie-educatie activiteit voor de school wordt ontworpen. Met een zelf samengesteld team van leerlingen, docenten en ouders (max. 10 personen) worden ideeën verzameld en richting gegeven aan een uitvoerbare educatieve activiteit. Deze ontwerpworkshops kunnen gepland worden vanaf nu tot en met november 2017. De beste of origineelste onderwijsactiviteit wordt met een prijs beloond.

Aanmelden
Enthousiast geworden? Laat het ons dan snel weten, want we kunnen maar 11 scholen een gratis ontwerpworkshop aanbieden. Meld je aan via educatie@stadennatuur.nl. Of neem contact op voor een afspraak.

Prijsvraag voor leerlingen
Om leerlingen enthousiast te maken om met creatieve ideeën te komen over energie besparen of energie op te wekken roepen we jullie op een leuk idee te verzinnen.
De spelregels houden we simpel: Verzin met een paar leerlingen of je hele klas een oplossing om energie te besparen of energie op te wekken. Beeldt dit uit door iets te maken of tekenen. Maak hier een foto van zodat duidelijk is wat het is, of maak een kort filmpje van maximaal 2 minuten. Vermeld de namen van de leerlingen en de school. Per klas mag je maar een inzending insturen. Alleen Almeerse basisscholen kunnen meedoen. Je kunt een excursie naar een windmolen winnen en een WAKA voor de klas! Stuur dit op vóór 1 juni aan Stad & Natuur educatie@stadennatuur.nl Dan zorgen wij dat het op onze website komt. Op 14 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.