Nieuw en uniek lesprogramma Groengroeiers gestart

Groengroeiers is een nieuw en uniek lesprogramma speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs groep 5 en 6. Samen met studenten van Windesheim opleiding Engineering, Aeres MBO Toegepaste Biologie en atheneum leerlingen van Baken Park Lyceum heeft Stad & Natuur het lesprogramma ontwikkeld. Groengroeiers is een indoor moestuin lesprogramma waarbij de jonge onderzoekers kennismaken met het telen van groenten, gezonde voeding, stadslandbouw en duurzaamheid.

Het lesprogramma Groengroeiers maakt onderdeel uit van het programma Groene Gezonde Verbinding van de gemeente Almere in Stedenwijk. Gezamenlijk willen de gemeente Almere, TIO, GGD Flevoland en Stad & Natuur werken aan betere leerprestaties door het stimuleren van een gezonde leefstijl.

Deze week zijn de lessen op de Shri Ganesha school, het Samenspel Noord en Midden en de Achtbaan gestart. In totaal bestaat het lesprogramma uit zeven lessen die door docenten van Stad & Natuur worden gegeven. De lessen zijn vanuit de methodiek onderzoekend en ontwerpend leren ontwikkeld. De jonge onderzoekers experimenteren met verschillende groeifactoren, ontwerpen een eigen moestuin en telen microgroenten. De laatste les is een proeffestijn waarbij de geteelde groenten worden geoogst en verwerkt in een heerlijk gezond recept.