Jaarprogramma naar scholen verstuurd

Het nieuwe aanbod bestaat uit een mix van activiteiten, op locatie en ook in en om de school. Dieren, kunst, spanning en wetenschap zijn gecombineerd met de kerndoelen die kinderen in het  basisonderwijs moeten behalen. Door natuurlijk onderwijs passen de kinderen de verworven kennis en vaardigheden toe. Zo wordt de natuur in Almere voor iedereen beleefbaar en aantrekkelijk!

We begrijpen dat scholen niet altijd de mogelijkheid hebben om naar één van onze locaties te komen voor een activiteit. Daarom maken wij ons aanbod steeds flexibeler. Wij hebben projecten en materialen ontwikkeld die u heel makkelijk in uw eigen omgeving kunt inzetten en deels naar eigen inzicht kunt vormgeven. Voorbeeld hiervan is CSI Almere, waarbij een natuurdetective met zijn museum der dierenmisdaad bij u op school komt en met de kinderen de omgeving afspeurt naar bijzonderheden, de kinderen worden daarbij opgeleid tot aspirant speurneus. Ook kan er een imker op bezoek komen in de klas, of een andere expert.

Heeft u het jaarprogramma niet ontvangen, stuur dan een mail naar educatie@stadennatuur.nl met het aantal exemplaren dat u wilt ontvangen.