Onderwijs nieuws

JINC Baas van Morgen: India op stoel van Liesbeth

1 juni 2023

Vandaag stond onze directeur-bestuurder Liesbeth Bronkhorst haar stoel af aan India in het kader van JINC Baas van Morgen. In heel Nederland was dat overigens het geval: jongeren kregen bij tal van bedrijven voor één dag de touwtjes in handen. Zo wil JINC jongeren helpen op weg naar een goede toekomst.

India kon vandaag bij ons proeven aan wat er allemaal komt kijken bij het runnen van Stad & Natuur. En Liesbeth runt het als een bedrijf, dus India had er een pittige opdracht aan!

De dag begon met een ontbijtsessie samen met Liesbeth op het stadhuis. Verder stond de ochtend in het teken van een introductie over Stad & Natuur en wat er allemaal komt kijken bij het ‘baas zijn’. Voor ze het wist kon ze alweer aanschuiven bij de collega’s voor de lunch. Daarna wachtte een brainstorm over het betrekken van jongeren bij de natuur en hoe je ze kunt bereiken. Later op de middag presenteerde ze haar ideeën hierover. 

India vond het spannend, maar erg leuk: “Het was een hele leuke ervaring! Ik kende Stad & Natuur al, want ik ben hier vroeger met de basisschool geweest om brandnetelsoep te maken. Ik heb nu een concept voor een evenement voor jongeren van 14 tot 18 bedacht! Met allerlei toffe, korte activiteiten in de natuur. En ze natuurlijk verteld dat ze dit kunnen promoten via TikTok, want daar kun je ons allemaal vinden.”  

Aan het eind van de werkdag vertrok ze met een waardevol contact voor later: ze kan altijd een beroep doen op ‘echte baas’ Liesbeth voor steun of advies. En Stad & Natuur heeft een waardevol inzicht gekregen hoe jongeren te betrekken én bereiken.  

Trots op onze Baas van Morgen, goed gedaan India!