Onderwijs nieuws

Kinderdirecteur gezocht!

2 september 2021

Flevolandse kinderen en natuur bij elkaar brengen. Dat was de taak van Roxanne Salehi, de eerste kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Flevoland. Na een succesvol debuut is er een nieuw schooljaar aangebroken en dat betekent ook een nieuwe kinderdirecteur. IVN Flevoland en Stad & Natuur roepen kinderen uit groep 5 en 6 uit Almere op om te solliciteren voor kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid. Ook voor de andere Flevolandse gemeenten wordt een kinderdirecteur gezocht.

Een dag per seizoen komen de Flevolandse kinderdirecteuren in actie. Willemijn Huizenga van Stad & Natuur: ‘Het contact tussen kind en natuur zou vanzelfsprekend moeten zijn. Bij Stad & Natuur dragen we daaraan bij door schoolpleinen te vergroenen, buitenlessen en natuurprojecten te verzorgen. De kinderdirecteur helpt ons om inzicht te krijgen in wensen en belangen van kinderen. Van kinderen horen wij vaak goede ideeën over natuur en duurzaamheid. Zij weten vaak een grote groep mensen te enthousiasmeren en zijn niet bang om hun plannen te delen.’

In oktober gaan de nieuwe kinderdirecteuren Natuur & Duurzaamheid in Flevoland van start. Misschien is de ideale kandidaat dichterbij dan je denkt. Ken je een kind uit groep 5 of 6 die graag buiten in de natuur is, niet op zijn/haar mondje is gevallen en durft te spreken voor groot publiek en ook nog eens vol goede ideeën zit rondom natuur en duurzaamheid? Dan heb je misschien wel de nieuwe kinderdirecteur gevonden.

Kinderen kunnen meer informatie vinden op de website van IVN Flevoland. Nadat zij er een nachtje over geslapen hebben en na overleg met hun ouder(s)/verzorger(s) kunnen zij een motivatievideo opsturen. Video’s insturen kan t/m 26 september.

kinderdirecteur gezocht