Onderwijs nieuws

Leerkrachten geïnspireerd voor het schooljaar 2022-2023

30 juni 2022

Leerkrachten van het Almeerse basisonderwijs hebben donderdag 23 juni bij Stad & Natuur kennis kunnen maken met het natuur, milieu en duurzaamheidsaanbod van 2022-2023. Op Stadslandgoed de Kemphaan kwamen de leerkrachten bijeen voor een inspirerende middag. Meer dan 20 organisaties, zzp’ers en boeren lieten de docenten in korte pitches kennismaken met hun lessen.

De middag begon met een korte voorstelling ‘Boom!’ van Plan B producties. Door het inclusieve Zintuigenbos op de Kemphaan werd deze voorstelling gegeven. Het was een ode aan de natuur: weerbaar, standvastig en duurzaam. Met zowel dans, acrobatiek en muziek werden de leerkrachten meegenomen op een wandeling vol fantasie en humor. Deze voorstelling is ook te boeken in het nieuwe schooljaar en was het startsein voor een inspiratievolle middag.

 

Van boer tot boot

Na de voorstelling gingen de leerkrachten in kleine groepjes uiteen. Onder begeleiding van een medewerker van Stad & Natuur werd er een wandeling door het bos gemaakt langs verschillende aanbieders van natuur, milieu en duurzaamheidslessen. Zo was de boerin van de Koeienkade aanwezig om te vertellen over haar les over koeien en melk. Liever leren over en rond het water? Dan kun je ook de nieuwe les ‘Varend Klaslokaal’ boeken volgend schooljaar. Eerst met een van de dichte boten van Nautica Experience op pad en daarna langs de waterrand zoeken naar alles wat op en om het water leeft.

 

Van natuur tot cultuur

Het aanbod van Stad & Natuur bestaat uit een diversiteit aan activiteiten. De duurzame goudsmid Isolde de Ridder biedt vanuit het Upcyclecentrum een les sieraden maken aan. Of ga met de Buiten(w)eter op stap in het Vroege Vogelbos of in de buurt van school. Lessen die onder andere over cultureel erfgoed en creativiteit gaan kunnen ook met het Collage-Almere budget geboekt worden. Zo ook een bezoek aan Floriade Expo 2022, maak van deze unieke gelegenheid nog gebruik in september of begin oktober!

 

Van school tot natuurgebied

Stad & Natuur biedt lessen aan op school, op een locatie van Stad & Natuur of bij verschillende aanbieders op prachtige groene plekken in en rond Almere. Ben je ook leerkracht en wil je zien wat Stad & Natuur te bieden heeft? Kijk dan op www.stadennatuur.nl/inschrijven.