Montessorischool Stad & La Luna winnen pilot CSI Almere

De Montessorischool Stad en kinderdagpaleis La Luna zijn de winnaars van de pilot CSI Almere komend schooljaar. Met de zelfbedachte slogan 'Snuffelen, speuren, graven, gevonden! Wie is hier verslonden? ' gaan zij aan de slag met natuurdetective Jac. P. Struiner.

Het project CSI Almere is een uniek, spannend en speels natuurproject. Tijdens het project komt Jacco Steendam alias natuurdetective Jac. P. Struiner op locatie op bezoek en gaat samen met de kinderen, leerkrachten, docenten, pedagogisch medewerkers, ouders en buurtbewoners op onderzoek naar natuurmoorden in de eigen omgeving van de kinderen. Dieren eten elkaar op, dat is de natuur! Maar het levert wel zeer interessante moordzaken op, die de moeite waard zijn om te onderzoeken! De natuurdetective komt met zijn Museum der Dierenmisdaad (botten, schedels, keutels (gedroogd!), braakballen, dieren op sterk water, mummies, eieren, etc.) naar de school en zal vertellen over zijn spannende beroep. Enkele murder cases geven kinderen een verassende kijk op het voedselweb van de omgeving van de leerlingen: Almere blijkt een woeste wildernis!

Stad & Natuur heeft een prijsvraag uitgeschreven waar 8 organisaties op gereageerd hebben. Stad & Natuur vond het van belang dat er een samenwerking was tussen meerdere partijen, zoals een school en buitenschoolse opvang. Via het jaarprogramma van Stad & Natuur kan nog steeds ingeschreven worden op dit project, de gratis pilot is helaas niet meer beschikbaar.