Kick off een succes

Donderdagmiddag 24 mei was het moment voor de feestelijke Kick Off van het vernieuwde educatieve programma van Stad & Natuur. De bijeenkomst was georganiseerd voor basisscholen, kinderopvangorganisaties, peuterspeelzalen en voortgezet onderwijs. De locatie waarop het evenement plaatsvond was stadslandgoed De Kemphaan. Stad&Natuur bood een verrassend, avontuurlijk, gevarieerd en vernieuwend educatief aanbod in een mooie omgeving aan. En dit alles bij een heerlijk temperatuurje.  Al met al alle ingrediënten om een boeiende bijeenkomst met elkaar te beleven.
Stad & Natuur biedt dit jaar voor het eerst een programma voor   kinderopvangorganisaties, BSO en peuterspeelzalen. Tijdens de Kick Off kon men 7 hotspots bezoeken waar ieder “een beetje kon  proeven” van het vernieuwende programma. Zo was daar: de natuurdetective met CSI-Almere, een echte crime scène investigator die op boeiende en spannende wijze educatie biedt in een eigentijds decor voor kinderen. Verder was  theatergroep Groen Gras aanwezig en een workshop kriebelige beestjes. Er was veel te beleven met  de verhalenvertelster “Opa’s cadeau,  op stap in het bos”, de I-tour 360 een “natuur”navigatie systeem, de boeiende bijenpraatjes bij de imker en niet te vergeten de FoodRoots met als onderwerp de herkomst van het voedsel bij de stadsboerderij. Erg interessante onderwerpen om met kinderen aan de slag te gaan.
Op de markt  kon men informatie  krijgen over nieuwe lesprogramma’s, activiteiten van  Staatsbosbeheer, de wandel Almeerdaagse, stichting de vrolijkheid, de Kunstlinie, Connexxion en het Almeerse kassenproject.
Het was erg gezellig en de bezoekers waren erg enthousiast. Aan het eind van de middag ging men naar huis met een heerlijke appeltaart en het vernieuwde programmaboekje 2012-2013.  
Stad & Natuur kijkt terug op een geslaagde Kick Off en hoopt een volgende keer nog meer bezoekers te ontvangen.
Voor een uitgebreide omschrijving van het vernieuwde programma verwijzen we u naar onze digitale catalogus. Hier  kunt u een keuze maken voor basisonderwijs, kinderopvang, peuterspeelzaal of voortgezet onderwijs.