Workshop: onderzoekend en ontdekkend leren voor leerkrachten

Is jullie school al klaar voor 2020? Dan moet wetenschap & technologie namelijk in het curriculum zijn opgenomen. Dit betekent dat jullie aan de slag moeten met onderzoekend en ontwerpend leren (OOL). Wat houdt dit concreet in, waarom is het belangrijk en hoe geef je het vorm als je maar weinig tijd, kennis en/of materialen hebt? Stad & Natuur geeft teamtrainingen waarin je kennis kunt maken met verschillende mogelijkheden om het lesaanbod via de OOL-methode aan te bieden. 

De workshopleider is Petra Janssen. Zij is docent natuur, milieu en techniek op de Marnix Academie en heeft een eigen bedrijfje Farasha Educatief. Voor Stad & Natuur geeft zij workshops en teamtrainingen aan basisscholen op het gebied van wetenschap& technologie en NME. In deze training krijgen leerkrachten concrete handreikingen om zelf met OOL in de klas aan de slag te gaan, in onderbouw, middenbouw en bovenbouw. OOL wordt ingevuld met kenmerkende natuur en milieu onderwerpen zoals voeding, dieren en energie. Zo krijgt NME op school ook meteen een impuls.

De training duurt 2 uur en kan aangepast worden aan jullie specifieke wensen. Inschrijven doe je via onze digitale catalogus, zoek naar: 'onderzoekend' in het zoekvak links op de pagina. Neem voor het bespreken van de mogelijkheden contact op met ons via educatie@stadennatuur.nl