Opening uilenkast door groep 4 Klaverweide

Donderdagochtend was een wel héél bijzondere ochtend voor leerlingen van groep 4 van basisschool de Klaverweide uit Almere Haven. Hun ontworpen uilenkast is nagemaakt en hangt nu aan de Schaapskooi van Stad & Natuur in Almere Haven. Hopelijk kunnen de kerkuilen de kast vinden en gebruiken zij dit prachtige onderkomen om volgend jaar in te nestelen.

In januari schreef Stad & Natuur al een winactie uit voor scholen en bso's uit Almere. "Scholen en bso's zijn gevraagd om een uilenkast te ontwerpen. Er zijn mooie maquettes binnen gekomen en daar hebben we de mooiste of bijzonderste ontwerpen van gekozen" aldus Willemijn Huizenga, medewerker educatie van Stad & Natuur. Er konden met het ontwerpen van een uilenkast verschillende prijzen gewonnen worden. De actie is uitgeschreven in het kader van de doe- en beleefexpo 'Nachtbrakers, Uilen van de wereld' die momenteel (en nog de hele zomervakantie!) te zien is bij Stad & Natuur op de Kemphaan.

Sterrenschool het Universum en bso Sterrenrijk wonnen met hun uilenkast een unieke en éénmalige excursie met de Stad en Natuur bus samen met de stichting kerkuilenwerkgroep Flevoland. De kinderen mochten de leden van de werkgroep helpen met het ringen van de kerkuilen! Groep 4 van de Lichtboei heeft de originaliteitsprijs gewonnen en heeft een nestkast gekregen om met de klas te bouwen en versieren en op te hangen in de buurt van school.

Groep 4 van Basisschool de Klaverweide heeft een kleurrijk, vrolijk en ook praktisch ontwerp gemaakt van een uilenkast. Zij hebben deze ochtend hun uilenkast, maar dan in het echt gemaakt door Stichting Kerkuilenwerkgroep Flevoland en the Crazy Smile, officieel geopend. Deze unieke kerkuilenkast hangt nu aan de schaapskooi in Almere Haven. Met deze opening sluit Stad & Natuur het succesvolle schooljaar af! Dit jaar hebben meer dan 20.000 leerlingen deelgenomen aan de educatieve activiteiten van Stad & Natuur. Dit kon zijn op school, op één van de locaties van Stad & Natuur of op een andere groene plek in de polder. "Ook voor volgend schooljaar kunnen de leerkrachten van het primair onderwijs zich al weer inschrijven! Wat denk je van 'appels met peren vergelijken', 'de tentoonstelling vette shit!', of een heuse griezelbeestjessafari?" zo vertelt Willemijn.

Kijk voor meer informatie over het educatieve aanbod van Stad & Natuur in het schooljaar 2019-2020 op www.stadennatuur.nl/directinschrijven.

Uilenkast geopend