ProAlmere wint Natuur op je Muur

Uit handen van Charlie Minter van Natuur op je Muur ontving docente Laura Verdouw samen met leerlingen van Pro Almere de prijs. “Bij het project Natuur op je Muur wordt een kale muur van het schoolgebouw omgetoverd tot verticale schooltuin”, vertelt Charlie. “Leerlingen ontwerpen en beplanten de tuin zelf. De leerlingen leren aan de hand van een lespakket hoe ze de plantjes moeten planten, verzorgen, oogsten en bereiden.”

“Ik ben superblij”, zegt docente Laura Verdouw van ProAlmere. “In september wordt de verticale tuin door de projectorganisatie geïnstalleerd aan een kale muur bij ons op de patio. Dit wordt een prachtig lesproject dat heel goed bij onze school past. Als we het goed doen kunnen we aan het eind van het jaar al een groot oogstfeest vieren.” Na de uitreiking van de prijs mochten alle kinderen die dit jaar aan Playing for Success Kemphaan hadden meegedaan zich uitleven in het klimbos Fun Forest van de Kemphaan. 

Playing for Success Kemphaan is in het najaar van start gegaan. Leerlingen van het Almeerse basisonderwijs van de ASG krijgen in het gebouw van Stad & Natuur op een betekenisvolle en actieve manier natuuronderwijs, waarbij bewegen een belangrijk onderdeel vormt. Omdat bewezen is dat kinderen die veel bewegen, beter presteren op school. Natuuronderwijs wordt gekopppeld aan reken-, taal- en ICT onderwijs, want overal op het landgoed kan geleerd worden.  Docent Iris Lambinon heeft samen met de Stichting Stad & Natuur Almere de lessenserie gemaakt.

natuur op je muur stad en natuur almere

Foto: Docente Laura Verdouw (vooraan) van ProAlmere en haar leerlingen zijn dolblij met natuur op de muur. Rechts Charlie Minter van Natuur op je Muur.