Wedstrijd: Wie maakt dit jaar de beste schoollunch van Flevoland?

Bestemd voor alle groepen 5, 6, 7 en 8 in Flevoland

Doe mee en bedenk met uw groep een maf, lekker en gezond gerecht! Verzamel de ingrediënten, pak de spullen uit de keuken, trek een schort aan en maak de beste schoollunch van Flevoland 2012-2013! De klas die de lekkerste, gezondste en duurzaamste lunch verzint, wint de wedstrijd.

De wedstrijd bestaat uit drie lessen. Les 1 gaat over de schijf van vijf, de tweede les gaat over waar producten vandaan komen, hoe het geteeld wordt en waar het vandaan komt. In de derde les gaan de leerlingen een lunch verzinnen waarbij ze rekening houden met smaak, gezondheid en voedselkwaliteit. Tot slot maken ze een reportage van het eindresultaat.

Schrijf uw school direct in via smakelaar@cah.nl. De ingeschreven scholen ontvangen kosteloos het bijbehorende lesmateriaal voor groep 5&6 en/of 7&8. Het ondersteunende lesmateriaal bestaat uit drie smaakmakende lessen van een uur.

De wedstrijd start op 1 oktober 2012 en loopt tot 19 november 2012.

De Smakelaar – Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten

Wilt u meer weten over de Smakelaar? Kijk dan op www.cah.nl/desmakelaar. Wilt u meer weten over smaaklessen? Kijk dan op www.smaaklessen.nl