Stad & Natuur nieuws

Groene Speld voor vrijwilligers, gastdocenten, stagiairs en medewerkers

23 november 2023

Een aantal van onze vrijwilligers, gastdocenten, stagiairs en medewerkers hebben de Groene Speld ontvangen. Deze speld is een initiatief van de gemeente Almere en wordt uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor een groen en gezond Almere. En dat doen de nieuwe Groene Spelddragers zeker!

Zo leveren vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan het verzorgen van dieren op onze kinderboerderijen en het onderhouden van de bijentuin, het Zintuigenbos en het Vroege Vogelbos. Prachtige plekken waar veel Almeerders komen. Onmisbaar zijn onze vrijwilligers die helpen bij evenementen en lessen en zo leerlingen en bewoners op een laagdrempelige manier in aanraking laten komen met natuur en duurzaamheid. Collega's Sharon van Team Dierverzorging en Bianca die onze projectcommunicatie verzorgt, kregen ook een speldje.

Daarnaast werden de Almere meet water stagiairs in de spotlight gezet, want waterkwaliteit in kaart brengen is essentieel voor een waterrijke stad als Almere. Ook in de spotlight: de gastdocenten van TommyTomato, BlueBlue Cooking, Lobke’s 5 Seizoenen en The Waste to Success die voor ons kooklessen verzorgen op scholen. Zij maken zich sterk voor gezonde en groente-etende kinderen die bewust omgaan met voedsel.

Wethouder Jesse Luijendijk en Lady Growing Green verzorgden de Groene Speld uitreiking tijdens de talkshow Almere 2050 - leefbare en vitale wijken, georganiseerd door de gemeente Almere en Avanti. Het thema van de avond werd levendig besproken door iedereen. Mooi om te zien: zo goed als iedereen vond dat groen thuishoort in de wijk van de toekomst! Niet alleen vanwege een fijn woonklimaat, maar ook vanwege klimaatadaptatie en het positieve effect op het welzijn van mensen.